Aluetaksi päivittää itsensä nykyaikaan uudessa toimitalossa

Kanta-Hämeen Aluetaksi päätti kolmen vuoden etsimisen jälkeen rakennuttaa uuden toimitalon Hattulaan. Uuteen taloon tulee muun muassa hyvin varusteltu koulutustila, joka antaa mahdollisuuden laajentaa koulutustarjontaa, kertoo Aluetaksin toimitusjohtaja Juha Sirviö.

liikenne
Aidattu rakennustyömaa.
Anne Niskanen / Yle

Kanta-Hämeen aluetaksipalveluja välitetään tulevaisuudessa Hattulasta käsin. Uuden toimitalon rakentaminen on jo alkanut Parolan keskustassa. Kanta-Hämeen Aluetaksi siirtyy Hattulaan Hämeenlinnasta.

Aluetaksin toimitusjohtaja Juha Sirviö kertoo, että he saivat hierottua rakentamista koskevat sopimukset Hattulan kunnan kanssa niin hyviksi, että yrityksen kannattaa siirtyä pois Hämeenlinnasta.

– Lisäksi Parola on logistisesti meidän toimintoja ajatellen erinomaisen sijainnin päässä vähän joka suunnasta meidän toiminta-alueelta tuleville, kehuu toimitusjohtaja Juha Sirviö.

Parola sopii myös Sirviön mukaan hyvin yrityksen henkilökunnalle, joka tietysti valtaosin liikkuu autolla. Uusi toimipiste on myös hyvien julkisten liikenneyhteyksien eli bussi- ja junayhteyksien päässä.

Juha Sirviön mukaan uusi toimitalo täyttää sekä matalaenergiatalon että esteettömyyden vaatimukset. Sirviö muistuttaa, että uuden rakentaminen on yritykselle iso investointi, mutta uutta ei ainakaan tarvitse lähivuosina korjata.

Puhelinpalvelua ja kursseja

Välityspalvelujen lisäksi Parolassa järjestetään muun muassa lakisääteisiä taksinkuljettajien perus- ja jatkokursseja.

– Me järjestetään lakisääteistä taksinkuljettajan peruskoulutusta, eli meillä on useampia peruskursseja vuodessa. Sitten me järjestämme ammattipätevyyden ylläpitämiseen tähtäävää jatkokoulutusta, joka kuljettajan on käytävä viiden vuoden välein, että hän säilyttää ajo-oikeutensa.

Meille rakentuu ihan täydellinen koulutustila Parolaan.

Juha Sirviö

– Nythän tietysti on mahdollisuus järjestää myös ylläpitokoulutusta jo ammatissa oleville kuljettajille, koska meille rakentuu ihan täydellinen koulutustila Parolaan.

Sirviö muistuttaa, että koulutusta tarvitaan, koska taksamittarien ja maksupäätteiden käyttö ja erityyppiset maksunjakamiset menevät koko ajan monimutkaisempaan suuntaan.

Muutto ei haittaa välitystoimintaa

Kanta-Hämeen Aluetaksin uusi toimitalo on valmis viimeistään ensi vuoden tammikuussa.

– Mutta voi olla, että pääsemme siirtämään toimintoja Hämeenlinnasta Parolaan jo joulukuussa, mutta luulen, että varsinainen muuttorumba tehdään vasta joulun ja uudenvuoden kiireiden jälkeen.

Varsinainen muutto tehdään niin, ettei siitä koidu katkoksia välitystoimintaan.

Juha Sirviö

Aluetaksin toimitusjohtaja Juha Sirviö kertoo, että varsinainen muutto tehdään niin, ettei siitä koidu katkoksia välitystoimintaan. Viimeinen vanhoista tiloista lähtevä sammuttaa valot, ja tuolloin uusissa tiloissa paiskitaan jo täysimittaisesti töitä.

Kanta-Hämeessä ja osin myös Pirkanmaalla eli Valkeakoskella, Pälkäneellä ja Luopioisissa toimivalla aluetaksiyrityksellä on käytössään pari sataa autoa. Hallinto- ja välitystoiminta työllistää vajaat kolmekymmentä työntekijää.