Matkailuväki huolissaan: Ensi talven lentoja ei vielä julkistettu Kemi-Tornioon

Finnair ei ole vielä julkistanut ensi talven lentovuoroja Kemi-Tornioon. Lentojen varmistamisella alkaa olla kiire ulkomaalaisten matkanjärjestäjien takia.

Kotimaa
Lentokone laskeutumassa.
Risto Koskinen / Yle

Ensi talven lennot Kemi-Tornion lentokentälle ovat uhattuna. Lentoyhtiö Finnair ei ole julkistanut vielä ensi talven lentoja Kemi-Tornioon kuten on tehty esimerkiksi Rovaniemen ja Oulun osalta.

Meri-Lapin matkailuväki epäileekin, että tämä enteilee Finnairin tulevia toimia. Kemin Matkailuyhtiön toimitusjohtajan Susanna Koutosen mukaan ensi talven lentojen varmistamisella alkaa olla jo kiire ulkomaalaisten matkanjärjestäjien takia.

– Meidän osalta tilanne on harmillinen, koska esimerkiksi jäänmurtaja Sampoa on jo varattu mahtavasti ensi talveksi. Ulkomaalaiset ryhmät odottavat nyt, että he pystyisivät varaamaan paikkoja ja lentämään suoraan Kemi-Tornio alueelle, toteaa Koutonen.

Istuminen bussissa vie aikaa muulta toiminnalta

Tilanne ensi talven myynnin suhteen elää vielä lähiviikkojen ajan. Matkanjärjestäjillä on esimerkiksi kesäkuun puoliväliin saakka aikaa suorittaa ennakkomaksuja murtajaristeilyistä, mutta hyvissä ajoin pitää kuitenkin päättää, mihin ryhmät lennätetään.

– Tämä taas vaikuttaa matkailijoille myytäviin oheispalveluihin. Jos ryhmät lentävät Rovaniemelle tai Ouluun, niin he istuvat busseissa eivätkä käytä niin paljon meidän paikallista oheistarjontaa kuten hotelleja ja safaripalveluja, tähdentää Koutonen.

Koutosen mukaan Finnairin kanssa neuvotellaan Kemi-Tornion lentovuoroista jälleen keskiviikkona.