Valtatie 8:n remonttityöt laajenevat – Isonmäen risteyssillan työt alkoivat Porissa

Alueelle tehdään ensin kiertotie ja muita väliaikaisia rakennelmia kevyelle liikenteelle. Uuden risteyksen on määrä valmistua vielä tämän vuoden aikana.

liikenne
Porin Isomäen siltatyömaa
Yle / Jari Pelkonen

Valtatie 8:n remontti on edennyt jo hyvän matkaa Turun päässä. Nyt työt ovat alkaneet myös Porin Isonmäen risteyksessä. Alueella tehdään parhaillaan kiertotietä ja muita väliaikaisia järjestelyjä. Valtatielle liittyvä poikittaisliikenne katkaistaan ja ensimmäiset liikennejärjestelyt otetaan käyttöön jo keskiviikkona.

– Keskiviikkona katkaistaan Isonmäentie ja torstaina katkaistaan Yläruukintie. Valtatien liikenne siirtyy nyt rakennettavalle kiertotielle 20. päivä huhtikuuta, kertoo Destian työmaapäällikkö Rauno Rekola.

Kevyt liikenne saa väliaikaisen tunnelin

Valtatie 8 liikenne on Isomäen risteyksen kohdalla hyvin vilkasta, sen keskivuorokausiliikenne on yli 10 000 autoa. Isonmäentien ja Yläruukintien katkaiseminen rauhoittaa kuitenkin tilannetta. Kevyelle liikenteelle rakennetaan heti aluksi väliaikainen tunneli kiertotien alta.

– Kyllä siihen aikaa menee, ennen kuin ihmiset tottuvat. Me yritämme seurata kevyttä lliikennettä ja ohjaamme heidät putkeen, Rekola sanoo.

Aikataulu on nopea

Siltatöissä joudutaan tekemään erittäin paljon väliaikaisia ratkaisuja, ennen kuin rakentaminen etenee varsinaiseen kohteeseen. Esimerkiksi Isomäen risteykseen rakennettava väliaikainen kiertotie saa pinnoitteen lisäksi myös ajoratamaalaukset ja kaiteet.

– Se maksaa, mitä maksaa. Liikennevirasto ei kuitenkaan halua suuria mutkia ihmisten liikkumiseen, Rekola sanoo.

Isonmäen alueelle tulee myös 150 metriä pitkä meluaita hevostallien kohdalle. Varsinaiset maanleikkaustyöt alkavat syksyllä ja koko risteyksen pitäisi olla valmis joulukuussa 2015.