1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kemi-Tornion lentoliikenteen epävarmuus jatkuu

Meri-Lapissa aletaan jo tympääntyä Kemi-Tornion lentoihin jatkuvasti kohdistuviin takaiskuihin. Matkustajamäärät ovat kääntyneet hienoiseen nousuun, mutta vuoroja vähennetään ja Finnair satsaakin yllättäin Pohjois-Ruotsiin. Lisäksi ensi talven lennot on julkistettu Rovaniemen ja Oulun kentille, mutta Kemi-Tornion osalta ne vielä puuttuvat.

Kotimaan uutiset
Kemi-Tornio lentoaseman lennonjohtotorni.
Laura Holappa / Yle

Lentoliikenteen ylle on noussut taas uusia uhkia Kemi-Torniossa. Ulkomaiset matkanjärjestäjät eivät ole voineet varata ensi talven pakettimatkoja Kemiin, koska Finnair ei ole julkistanut reitin lentovuoroja.

Finnairin toimien pelätään nyt heijastuvan yhä enemmän Kemi-Tornio -alueen kaikkeen elinkeinoelämään.

Lentovuorojen karsiminen, satsaukset Kemi-Tornion sijasta Pohjois-Ruotsiin sekä matkailua hankaloittavat viivästykset ovat pahasti ristiriidassa matkustajamäärien kasvattamisen kanssa, sanoo Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

– Tarkoituksena on, että saisimme yhdessä vahvistettua kentän asiakasvirtaa. Nyt kun orastavia merkkejä siitä on ollut, kentän mahdollisuuksia heikennetään. Tämä ei oikein tahdo istua normaaliin järjenkäyttöön, Nissinen puuskahtaa.

Lennoista keskustellaan jälleen

Pelko kentän sulkemisesta ei ota väistyäkseen, vaikka lentovuoroista keskustellaan Finnairin kanssa jälleen keskiviikkona.

– Alueen toimijat ovat tehneet todella paljon töitä edunvalvonnan suhteen. Keskiviikkona neuvotellaan jälleen, mutta voidaanko lopulta vaikuttaa jää edelleen nähtäväksi, Nissinen pohtii.

Lue seuraavaksi