Fazerin Lappeenrannan leipomon ammoniakkivuodon syy selvisi - piirakoita ei päästä vielä paistamaan

Fazerin leipomon tuotannon Lappeenranassa sunnuntaiyönä keskeyttänyt ammoniakkivuoto johtui vioittuneesta venttiilistä. Venttiili vaihdetaan illan aikana ja laitoksen kunto tarkastetaan keskiviikkona. Karjalanpiirakoiden paistaminen jatkuu siten aikaisintaan keskiviikkona.

Kotimaa
Fazerin leipomo Lappeenrannassa
Fazerin leipomo LappeenrannassaPasi Tapanainen / Yle

Vuotokohta paikallistettiin jo viikonvaihteessa putkistossa noin puolentoista metrin alueelle ja tiistain kuluessa vuodon syyksi varmistui venttiilin äkillinen vioittuminen.

– Tarvittavat korjaukset valmistuvat illan aikana ja keskiviikkona laitteisto hyväksytetään uudelleen käytettöönotettavaksi, sanoo toimitusketjun johtaja Jarmo Lappi Fazer Leipomoista.

Lapin mukaan operaationa korjaustyö ei ole iso, mutta tuotantoa ei voida jatkaa, ennenkuin Etelä-Karjalan pelastuslaitos on todennut järjestelmän turvalliseksi.

Ammoniakkia käytetään leipomossa putkistojen kylmäaineena ja järjestelmän avulla karjalanpiirakat voidaan jäähdyttää nopeasti heti paistamisen jälkeen.

Leipomossa on jatkettu sämpylöiden ja leivän valmistamista, mutta ensimmäisiet karjalanpiirakat valmistuvat aikaisintaan keskiviikkoiltana.