Hietalahden stadionremontti alkaa aikataulussa – kaupunginvaltuusto puhkesi aplodeihin

Hietalahden jalkapallostadionin remontti alkaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti elokuussa. Asia päätettiin valtuuston kokouksessa ennätysnopeasti. Valtuutetut puhkesivat aplodeihin asian ratkettua.

kunnanvaltuustot
Vaasan kaupunginvaltuusto.
Vaasan valtuusto joutui omalta osalta miettimään kaupungin tämän vuoden budjettiratkaisuja.Jarkko Heikkinen / Yle

Vaasan Hietalahden jalkapallostadionin remontti alkaa alkuperäisen investointisuunnitelman mukaisesti elokuussa. Kertaalleen päätetty remontti oli vaarassa siirtyä kaupungin odotettua huonomman taloustilanteen takia.

Kaupunginjohtaja Tomas Häyry toi aiemmin kaupunginhallitukselle esityksen, jonka mukaan vuoden 2015 budjetti tulisi vielä kertaalleen avata ja investoinnit olisi otettava uudelleen tarkasteluun.

Tämä olisi tarkoittanut muun muassa Hietalahden jalkapallostadionin remontin siirtymistä. Kaupunginhallitus kuitenkin tyrmäsi Häyryn esityksen. Hallituksessa esityksen hylkäämistä ehdotti vasemmistoliiton Harri Moisio.

– Valtuusto oli yhtä ryhdikäs kuin hallitus ja investointeja ei nyt enää avata uuteen keskusteluun. Stadionremontin lisäksi on tärkeää, että myös ammattiopiston rakennusosaston remontti toteutuu. Koulut on nyt tänä aikana syytä yhtälailla rakentaa kuntoon, Moisio sanoi kokouksen jälkeen.

Päätös nuijittiin salamavauhtia

Kaupunginvaltuuston tiistain kokouksen esityslistalla viimeisenä ollut vuoden 2015 talousarvion investointiosan käyttösuunnitelma käytiin läpi pikavauhtia.

Valtuuston puheenjohtaja Joakim Strand (r.) otti asian käsittelyyn ja nuiji päätöksen pöytään muutamassa sekunnissa. Valtuustossa syntyi ilonsekaista hämmennystä ja osa puhkesi jopa taputtamaan.

– Tietenkin taustalla on se, että meillä oli jo valtuustoryhmien puheenjohtajien istunnot viime viikolla, joissa asiaa käsiteltiin. Nyt vahvistui, että kaikki ryhmät haluavat viedä asian tyylikkäästi loppuun, eikä budjettia enää avata, Moisio sanoo.