Jyväskylä käyttää Suomessa vähiten rahaa peruskoululaisten ruokailuun.
Jyväskylän kaupunkikonsernin ruokahuollosta vastaavan Kylän Kattauksen liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo pitää yhtenä syynä alhaiseen hintaan hävikkiruoan välttämistä.
– Sen lisäksi olemme myyneet hävikkiruokaa. Toki se näkyy meidän tilinpäätöksessä, että elintarvikkeita säästyy, hän sanoo.
Sinisalon mukaan kuitenkin ruokalistojen laatu on samanlainen kuin muissakin isoissa kaupungeissa.
– Meillä on hyvin tyypillinen ruokalista, mutta omavalmistus-aste on suuri. Teemme pihvejä, pyöryköitä ja ohukaisia lukuunottamatta kaikki itse.
Sinisalon mukaan keittiöt ovat myös täydessä kapasiteetissa ja tehokkaasti hoidettuja.
– Eli meillä tekee suhteellisen pieni määrä henkilöstöä isolle määrälle ruokaa, hän kertoo.
Kylän kattaus ruokkii Jyväskylässä kaikkiaan noin 10600 koululaista.
Tuija Sinisaloa haastatteli Riikka Pennanen.