"Minä voin siihen päälle sitten möykätä" – Klamydia ja Vaasan kaupunginorkesteri yhdistävät voimansa Punksinfoniassa

Vaasan kaupunginorkesteri ja Klamydia soittavat kahden konsertin verran punkrockia ensi viikolla. Yleisö saa olla turvallisin mielin, sillä luvassa ei ole sekamelskaa eikä musiikki soi liian lujaa. "Tämä on erikoisin, haastavin ja mielenkiintoisin projekti, mitä olen koskaan tehnyt", sanoo Klamydian Vesku Jokinen.

kulttuuri
Vaasan kaupunginorkesterin johtaja Markku Lindfors ja Klamydian Vesku Jokinen odottavat innolla yhteistyöprojektia.
Vaasan kaupunginorkesterin johtaja Markku Lindfors ja Klamydian Vesku Jokinen odottavat innolla yhteistyöprojektia.Antti Haavisto/Yle

Vaasan kaupunginorkesterin johtaja Markku Lindfors kertoo orkesterinsa olleen mukana monenlaisessa, mutta tulossa oleva Punksinfonia-konsertti on sille laatuaan ensimmäinen. Ensimmäinen se on myös Klamydialle.

– Kaikenlaista on tullut tehtyä, mutta on tämä ehdottomasti erikoisin, haastavin ja mielenkiintoisin projekti, mitä ikinä olen tehnyt, Klamydian Vesku Jokinen sanoo.

Jokiselle Vaasan kaupunginorkesteri on tuttu toimija, mutta vähän toisesta vinkkelistä.

– Olen joskus aikanaan toiminut tämän Vaasan kaupungintalon vahtimestarina ja tehnyt mm. kaikki orkesterin istumajärjestykset. Jos joku olisi silloin tullut minulle sanomaan, että joku päivä Klamydia vetää kaupunginorkesterin kanssa tällä meiningillä, olisin varmasti aukonut suutani ja kieltänyt aika rankasti, että tuskinpa näin, Jokinen naurahtaa.

Levyjen tempoon

Klamydia ja Vaasan kaupunginorkesteri ovat suunnitelleet projektia jo useamman vuoden. Nyt aika oli kypsä ja aikataulut saatiin sopimaan.

– Kaikki ollaan fiiliksissä ja jännityksellä odotetaan, mitä tapahtuu. Olen kohta 30 vuotta veivannut punkrockia, joten on mahtava tehdä välillä jotain muuta, Vesku Jokinen toteaa.

Ohjelmistossa on Klamydian tuttuja kappaleita, mutta myös sellaisia, joita ei ennen ole livenä kuultu. Vaikka Klamydiaa voikin tituleerata konsertin solistiksi, ei Vaasan kaupunginorkesteri ole vain säestäjä.

– Monesti (tällaisissa projekteissa) orkesteri soittaa kertosäkeessä mukana ja korostaa joitain kohtia, mutta muuten se on hissunkissun. Nyt orkesteri soittaa mukana joka biisissä, Vesku Jokinen kehaisee.

– Alkuperäisissä levysovituksissa orkesteri pysyy mukana, mutta Klamydian normaalikeikka on sellaista kaahaamista, että sitä ei voi orkesterille laittaa. Näissä biiseissä on aika pitkälle levyjen tempot, Jokinen kertoo.

"Tullaan kaikki omina itsenämme"

Klamydian ja Vaasan kaupunginorkesterin ensimmäinen yhteisharjoitus pidetään ensi maanantaina.

– Täytyy sanoa, että tuo nuotisto on sellaista hieroglyfimerta, etten ymmärrä siitä hölkäsen pölähtämää. Onneksi meillä on ammattimiehet siihen ja minä voin siihen päälle sitten möykätä, Vesku Jokinen naurahtaa.

Ohjelmisto on poikkitaiteellinen, joten tekijät lupaavat, että luvassa on mielenkiintoiset konsertti-illat.

– Täytyy sanoa, että aluksi oli vähän ristiriitainen vastaanotto. Uskon nyt, että tulee kaikkien kuunneltavissa oleva konsertti. Ei tarvitse pelätä, että tulee liian lujaa tai sekamelskaa, sanoo Markku Lindfors.

– Me tullaan kaikki ihan omina itsenämme. Mutta paljonko lavalla on tilaa Jokisen pyöriä, jää nähtäväksi, Vesku Jokinen päättää.

Viihdekonsertti Punksinfonia Vaasan kaupungintalolla to 16.4. ja pe 17.4.