1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tuuli riehui Pirkanmaalla: Lapset saatiin turvaan ennen suuren puun kaatumista koulun pihalle

Suoma-myrsky on katkonut puita ja sähköjä tuhansilta kotitalouksilta Pirkanmaalla. Iltapäivällä tamperelaiskoulun pihalle kaatunut puu rytisi ja paukkui niin, että kaikki saatiin turvaan.

Kuva: Riikka Ylenius

Suoman päivän myrsky on kaatanut paljon puita Pirkanmaalla. Esimerkiksi Tampereella Etelä-Hervannan koulun pihalla aiheutui vaaratilanne, kun suuri mänty rysähti nurin koulun pihalla kello 13 jälkeen. Koululta kerrotaan, että puun halkeamisesta kuuluva ryske varoitti pihalla olleita.

Puu paukkui ja rytisi pitkään ennen kaatumista koulun koripallokentälle. Koululle odotettiin metsureita avuksi, mutta he eivät ehtineet paikalle ennen männyn kaatumista. Kaikki koululaiset pidettiin sisällä vaaratilanteen aikana.

Sähkökatkoja korjataan pitkään iltaan

Myrsky katkoi sähköt tuhansilta kotitalouksilta Pirkanmaalla. Pahin tilanne oli iltapäivällä, jolloin esimerkiksi Sastamalassa ilman sähköä oli yli 4500 Carunan asiakasta. Elenialla oli pahimmillaan yli 10 000 sähkötöntä asiakasta eri puolilla Pirkanmaata.

Alkuillan aikana osa vioista oli saatu korjattua. Esimerkiksi Elenialla töitä on kuitenkin valmistauduttu tekemään koko ilta ja yö.

Ajantasaista tietoa sähkökatkoista saa mm. Energiateollisuuden häiriösivulta (siirryt toiseen palveluun), josta löytyvät kaikkien sähkönjakelijoiden häiriösivut ja yhteystiedot.

Pelastuslaitos kiireinen erityisesti Länsi-Pirkanmaalla

Tuuli työllisti paljon myös Pirkanmaan pelastuslaitosta. Tuulesta aiheutuneita ilmoituksia ja tehtäviä kirjattiin keskiviikkona alkuiltaan mennessä noin 100.

Ilmoitukset koskivat pääasiallisesti sähkölinjoille ja ajoradoille kaatuneita puita. Tuuli irrotti myös kattopeltejä ja mainoskylttejä ja sähkölinjoille kaatuneet puut aiheuttivat myös jokusia  tulipaloja.

Tehtäviä oli koko Pirkanmaalla, mutta kaikkein kiireisintä oli alueen länsiosissa. Henkilövahingoilta vältyttiin.