1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kansallinen Kokoomus

"Viimeisen päälle puettuja miehiä ja naisia täynnä itseään kuin pirtupullo" – kansa teilasi Kokoomuksen

Lukijoiden mielikuvat Kokoomuksesta eivät ole kovin mairittelevat. Puolue saa ruoskaa mm. pinnallisuudesta ja todellisuudentajun puutteesta.

Ylen puoluepäivässä on käsitelty keskiviikkona Kokoomusta. Keskusteluun osallistuneiden lukijoiden mielikuvat puolueesta ovat pääosin kielteiset.

Kokoomus näyttää ulospäin puolueelta, jolle merkitsee paljon se miltä näyttää: viimeisen päälle muotivaattein puettuja miehiä ja naisia täynnä itseään kuin pirtupullo.

Maailmankuva on äärimmäisen pinnallinen. Sen vuoksi mm. puheenjohtajat käyttävät puheissaan kuluneita fraaseja ja imeliä sanoja isänmaallisuudesta.

Kokoomus edustaa silmissäni epäinhimillistä, kovaa ja pienimmät hylkäävää tahoa, joten ei kiitos sille.

Monet pitävät Kokoomusta myös eliittipuolueena, jolta on kadonnut todellisuudentaju.

Nykyprofiili on mainostoimistojen luomus ilman todellista uskottavuutta. Myös aika on ohittanut Kokoomuksen, sen todelliset arvot ovat pahasti ristiriidassa mm. humanismin, tasa-arvon ja kestävän kehityksen kanssa.

Kokoomuksen mielestä köyhät ovat laiskoja, tyhmiä, huonokuntoisia, epäsosiaalisia ja ennen kaikkea lahjattomia.

Puheissa todella haisee se ettei ole käsitystä todellisuudesta, yrittää selvitä joko työttömänä tai pienituloisena.

Kokoomuksesta löytyy näitä, joiden mielestä työtä löytyy aina jos vain haluaa tehdä - siitä huolimatta, että työttömiä on kymmenkertaisesti avoimiin työpaikkoihin nähden. Ei ole omaa kokemusta siitä, mitä on koettaa löytää pk-seudulta asunto, jonka pystyisi siivoojan palkalla maksamaan.

Myös Kokoomusnuoret keräävät kritiikkiä.

Nuorisopuolue on sen verran pelottava ja etova, etten ikinä äänestäisi.

Eliittipuolue, jonka nuoret jäsenet eivät edes tajua tekevänsä enemmän ideologiallaan pahaa kuin hyvää.

Sapiskaa saavat sekä entinen että nykyinen puheenjohtaja ja pääministeri.

Jyrki Kataisen ministeriaikana julkinen velka on kaksinkertaistunut reilusta 50 miljardista 100 miljardiin. Kaikki isot uudistukset yhteiskunnassa on jätetty tekemättä. Tämä piittaamaton holtittomuus on tuhonnut Suomen hyvinvoinnin.

Stubb on tehnyt parhaansa vauhdittaakseen Kokoomuksen syöksykierrettä. Tosiasia kuitenkin on, että Kataisen johtajaominaisuudet, käsinukkemainen tyhjänpuhuva persoona yms. romahduttivat Kokoomuksen sisältä ja tietysti ulkoakin.

Olen virkani puolesta tavannut Alexin kolme kertaa. Kuten julkisuudessa myös pienessä piirissä hän käyttäyttyy kuin teini. Kyseessä ei ole lätkäottelusta kun puhumme maamme hallituksesta ja koko Suomen tulevaisuudesta. Alex halusi vai hiekkalaatikosta mukaan ja pääsi leikkiin mukaan, mutta epäonnistui täydellisesti.

Oli virhe tämä twiittailevan, jopopyörällä polkevan ylimielisen valinta kokoomuksen puheenjohtajaksi. Siitä saatte kokoomuslaiset nyt syyttää ihan itseänne.

Keskusteluun osallistui myös muutamia Kokoomuksen ymmärtäjiä, jotka haluavat antaa puolueelle vielä mahdollisuuden.

Kokoomus on hieno puolue. Stubb suoriutunut tehtävästään erinomaisesti olosuhteet huomioon ottaen. Myös Stubin positiivinen persoona hyvää vaihtelua suomalaisessa keskustelussa.

Eiköhän ole selvää että jokaiselle puolueelle tulee hyviä ja huonoja kausia. Kokoomuksen alamäki on monen asian summa, ja paljon riippuu siitä miten maailmalla laajemmin menee.

Seuraavat 4 vuotta oppositiossa antaa heille mahdollisuuden nousta uudelleen. Lopullista puolueen tuoha ei tietenkään ole tapahtunut.

Koko keskustelun voi käydä lukemassa täällä.