1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Twin Peaksiä juhlitaan hämärästi Helsingissä – video

Kulttimaineeseen noussut tv-sarja Twin Peaks täyttää 25 vuotta. Helsingissä fanit juhlivat sarjaa kolmena iltana peräkkäin kulttuuriareena Gloriassa. Toimittaja Ville Vedenpää kävi tutkimassa Twin Peaksin tunnelmaa agentti Dale Cooperiksi naamioituneena.

Kulttuuri
Twin Peaks -juhlat Helsingissä
Twin Peaks -juhlissa agentti Dale Cooper (Ville Vedenpää) kohtasi Bobin (Jarno Marjamäki).

Keskiviikkona tuli kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun Twin Peaksin ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa. Vuosijuhlan kunniaksi Helsingin kulttuuriareena Gloriassa järjestetään kolmena iltana Twin Peaks -juhlat. Loppuunmyydyissä tapahtumissa esitetään muun muassa sarjan kohtauksia ja Angelo Badalamentin musiikkia sekä nautitaan mustaa kahvia, donitseja ja kirsikkapiirakkaa.

Tapahtuman ideoineen Jarno Marjamäen mielestä Twin Peaksin jälkeen ei ole tehty yhtä hyvää tv-sarjaa.

– Twin Peaks on hyvä kombinaatio hyvää musiikkia, loistavaa visuaalista ilmettä, mielenkiintoisia tarinoita ja henkilöhahmoja. Kaiken kaikkiaan se koko paketti ja se maailma tekee sarjasta niin hyvän.

Gloriassa arvuuteltiin myös, saako Twin Peaks vielä jatkoa. Uusia jaksoja on ollut suunnitteilla vuodelle 2016, mutta sarjan luoja David Lynch ilmoitti tällä viikolla vetäytyneensä projektista. Sarjan näyttelijät ovat internetissä (siirryt toiseen palveluun) osoittaneet tukensa ohjaajalle.