1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomalaiset Hornetit osallistuvat Nato-maiden kanssa lentoharjoitukseen Hollannissa

Harjoitukseen osallistuu 50 hävittäjää seitsemästä eri maasta.

Suomen ilmavoimien F/A-18 Hornet-hävittäjä. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kuusi Suomen ilmavoimien F/A-18 Hornet-hävittäjää osallistuu ensi viikolla Hollannissa järjestettävään lentotoimintaharjoitukseen.

Ilmavoimien mukaan harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 50 lentokonetta kymmenestä maasta. Mukana on suomalaisten lisäksi hävittäjiä kuudesta sotilasliitto Naton jäsenmaasta:  Hollannista, Yhdysvalloista,  Espanjasta, Portugalista, Puolasta ja Saksasta.

Harjoitukseen osallistuu myös ilmatankkaus- ja kuljetuskoneita. Ne tulevat Hollannista, Italiasta, Britanniasta, Ranskasta ja Saksasta.

Frisian Flag 2015 -harjoituksen tavoitteena on harjoitella isojen monikansallisten lento-osastojen toiminnan suunnittelua, toimitaa ja siitä raportointia.

Suomen ilmavoimien omana tavoitteena on kehittää yhteistoimintakykyä osana laajaa monikansallista ilmaoperaatiota sekä parantaa kansainvälistä kriisinhallintavalmiutta. Suomi on osallistunut Frisian Flag -harjoituksiin vuodesta 2001 lähtien.

Harjoituksen lennot toteutetaan pääosin Pohjanmeren yllä Hollannin, Tanskan, Britannian ja Saksan ilmatiloissa. Harjoitusosaston on määrä palata Suomeen 24. huhtikuuta.