YouTube: Eroon mainoksista maksua vastaan

Videopalvelu YouTube suunnittelee maksumallia, jossa mainoksista on mahdollista päästä eroon kuukausimaksua vastaan. Maksumallilla YouTube ryhtyy kilpailemaan aiempaa enemmän Netflixin kaltaisten tilausvideopalveluiden kanssa.

talous
YouTube logo.
YouTube

Videopalvelu YouTube suunnittelee maksumallia, jossa mainoksista on mahdollista päästä eroon kuukausimaksua vastaan. YouTube saattaa tarjota maksuvaihtoehtoa jo tämän vuoden aikana, kertoo Bloomberg (siirryt toiseen palveluun).

Maksumallin avulla YouTuben omistava Google yrittää hankkia tuloja muualtakin kuin mainoksista. Viime marraskuussa YouTube esiteli maksullisen musiikkipalvelun, joka kilpailee Spotifyn kanssa. YouTubesta on jo nyt mahdollista vuokrata tai ostaa tiettyjä elokuvia.

Maailman suurin videopalvelu on ollut vaikeuksissa, kun Netflixin kaltaiset tilausvideopalvelut ovat tulleet markkinoille. Kuukausimaksun myötä YouTube ryhtyisi entistä selvemmin kilpailemaan niiden kanssa.

YouTube ei ole vielä tiedottanut maksumallista virallisesti, mutta se on lähestynyt tunnettuja videoiden tekijöitään kirjeellä, jossa se kertoo suunnitelmastaan.