Eduskuntapaikkaa haetaan taas hyvin erikokoisilla kampanjoilla – kallein toistaiseksi 62 000 euroa

Osa kansanedustajista on jo jättänyt ennakkoilmoituksen vaalirahoituksestaan. Vaalibudjettien suuruudet vaihtelevat roimasti. Osa satsaa markkinointiinsa tasan nolla euroa, osa taas laittaa likoon kymmeniä tuhansia euroja.

Toistaiseksi tehtyjen ilmoitusten mukaan kampanjan hinta vaihtelee nollasta 62 000:een euroon. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Tuleviin eduskuntavaaleihin ponnistetaan jälleen hyvin erikokoisilla budjeteilla Savo-Karjalan vaalipiiristä. Ennakkoilmoitusten mukaan halvimmat kampanjat maksavat 0 - 100 euroa. Toistaiseksi kallein vaalikampanja on ennakkoilmoituksen mukaan Suomen Keskustan Sallamaarit Markkasella. Hän ilmoittaa kampanjan rahoitukseksi 62 000 euroa.

Vaalirahoituksesta on tehty ennakkoilmoituksia vaihtelevasti. Esimerkiksi Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton kaikki ehdokkaat ovat jättäneet ennakkoilmoituksen. Itsenäisyyspuoleen ehdokkaista yksikään ei ole vielä jättänyt ilmoitusta, Kansallisen kokoomuksen ehdokkaista vain yksi.

Ennakkoilmoituksia voi tehdä 19.3-18.4.2015 välisenä aikana.  Vaalirahoitusilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa vaalien tuloksen vahvistamisesta.