1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Satakunnan seutukunta

Pohjois-Satakunnalla mahdollisuudet vaaleissa jättipottiin ja mahalaskuun

Hyvällä äänten keskittämisellä eduskuntaan voi nousta kaksikin kankaanpääläistä edustajaa. Pahimmassa tapauksessa alue jää kuitenkin kokonaan ilman edustajia.

Pohjois-Satakunnan seutukunta
Äänestäjä tiputtaa vaalilipuketta uurnaan äänestyspaikalla.
Yle

Eduskunnassa istui päättyneellä vaalikaudella yksi pohjoissatakuntalainen: perussuomalaisten ikämies Anssi Joutsenlahti. SMP-veteraanin vetäytyminen valtakunnanpolitiikasta jättää kentän auki uusille ehdokkaille.

Joutsenlahti on testamentannut äänensä toiselle pappismiehelle Jari Koskelalle (ps.), joka on kerännyt hyviä äänisaaliita kunta- ja kirkkovaaleissa. Eduskuntaan pääseminen vaatisi kuitenkin kannatusta laajemmalta alueelta.

Kaksi edustajaa vai ei yhtään?

Tukea laajemmin koko Satakunnasta voi olla saatavilla vanhalle politiikan kehäketulle, ex-ministeri Kauko Juhantalolle (kesk.), jota muistellaan Kankaanpään suunnalla hyvänä kotiseudun puolestapuhujana. Kokoomuksella ja demareilla Pohjois-Satakunta on heikompaa aluetta, samoin vasemmistoliitolla.

Juhantalon ja Koskelan läpimeno on täysin mahdollista, mutta keskustalla ja perussuomalaisilla on myös useita muita vahvoja ehdokkaita Satakunnassa. Jos äänten keskittäminen ei onnistu, Satakunnan pohjoisosa voi pahimmassa tapauksessa jäädä täysin ilman edustajaa Arkadianmäellä.

Yle Satakunnan ja Satakunnan Kansan yhteinen vaalikiertue on Kankaanpäässä koulukeskuksessa perjantaina klo 18.00–19.30. Kahvit tarjotaan 17.30 alkaen.

Lue seuraavaksi