Hyppää sisältöön

Nämä ovat Suomen suosituimmat korkeakoulut

Erityisesti pääkaupunkiseutu kiinnostaa tulevia ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoita. Noin 70 prosenttia hakijoista jää ilman opiskelupaikkaa tämän kevään yhteishaussa.

Kuva: Yle

Torstaina päättyneessä kevään yhteishaussa kaikkiaan 154 500 hakijaa yrittää saada opiskelupaikan syksyksi joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, Opetushallitus kertoo. Varsinainen hakemussuma on selvitettävänä Metropolia Ammattikorkeakoulussa (26 752 hakijaa), Helsingin yliopistossa (24 288), Tampereen ammattikorkeakoulussa (20 902) ja Turun yliopistossa (16 329) sekä Laurea-ammattikorkeakoulussa (16 226).

Syksyllä alkaviin opintoihin on jaossa kaikkiaan 46 000 aloituspaikkaa, joista 60 prosenttia on ammattikorkeakouluissa. Vain noin kolmannes kaikista yhteishaun hakijoista saa kevään ja kesän aikana kirjeen, jossa ilmoitetaan opinahjon ovien avautuvan. Kaikkien valintojen tulokset pitää julkaista viimeistään heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

Kevään yhteishakuun oli ensimmäistä kertaa niputettu yhteen sekä yliopistojen että ammattikorkeakoulujen haut. Tästä syystä tuoreet hakijamäärät eivät ole suoraan vertailtavissa aiempien vuosien hakijamääriin.

.
.