Perussuomalaiset: "Maailmanparannusmenoja" on vähennettävä

Perussuomalaisten mielestä hyvinvointivaltio on turvattava. Puolueen mukaan tämä vaatii "maailmanparannusmenojen", kuten esimerkiksi kehitysavun, ulkomaille virtaavien sosiaalitukien ja tehottomien yritystukien leikkaamista.

Aamu-tv
Jussi Niinistö
Viimeisenä eduskuntapuolueiden puoluepäivänä vuorossa ovat perussuomalaiset. Aamu-tv:ssä puoluetta edustaa varapuheenjohtaja Jussi Niinistö.

Ylen aamu-tv:n vieraana perjantaina ollut perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jussi Niinistö kertoo puolueensa pitkän linjan tavoitteena olevan vähävaraisten aseman parantaminen. Keinoina tähän olisi perussuomalaisten mukaan muun muassa ruuan arvonlisäveron alentaminen neljällä prosentitiyksiköllä ja verottoman tulon ylärajan nostaminen tuhanteen euroon kuukaudessa.

– Tonni käteen on meidän mielestä hyvä tavoite. Jos tämän voisi jokainen suomalainen tienata, niin se laittaisi vauhtia meidän kansantalouteen. Näillä pienituloisilla rahat menevät suoraan kulutukseen, ei säästöön ja sijoitukseen kuten parempituloisilla voi osa mennä, Niinstö linjaa.

Verotus on perussuomalaisten mielestä asetettava maksukyvyn mukaan ja puolue on valmis korottamaan hieman suurempituloisten verotusta, muun muassa palauttamalla varallisuusveron ja laittamalla suursäätiöt verolle.

Rajojen ulkopuolelle virtaavat varat ongelmana

Jussi Niinistön mielestä Suomen hyvinvointivaltion turvaamisessa olennaista on saada vähennettyä Suomen valtion rajojen ulkopuolelle virtaavia varoja, niin sanottuja "maailmanparannusmenoja".

– Näitä ovat muun muassa kehitysapu, ulkomaille virtaava sosiaaliturva, tehottomat yritystuet, valtionhallinnon it-järjestelmän tehostaminen ja myös EU:n jäsenmaksualennuksista on voitava neuvotella. Meillä on laskelmat noin 2,5 miljardista eurosta, mistä voimme säästöä saada ja rahoittaa meidän uudistuksiamme.

Niinistö painottaa, että perussuomalaiset eivät sano maahanmuutolle suoraan ei. Puolueen mukaan Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa.

– EU:n sisällähän on vapaa liikkuvuus, joten esimerkiksi tänne tulevat saksalaiset ovat perussuomalaisten ajatuspajankin mukaan kaikkein hyödyllisintä siirtolaisainesta Suomen kansantalouden kannalta, joten on näissä kansallisuuksissa toki eroja.