Miss Suomea jännitetään isolta screeniltä Isojoen urheiluhallilla

Isojoki järjestää kisakatsomon sunnuntaisia Miss Suomi -kilpailuja varten. Isojoelta kotoisin oleva ja ennakkosuosikiksikin nimetty Rita Jokinen on monille kuntalaisille tuttu, ja mahdollisesta voitosta odotetaan näkyvyyttä myös pienelle Isojoen kunnalle.

ilmiöt
Miss Suomi -kilpailun kruunut, Finnartist Oy:n virallinen kuvapankki.
Finnartist Oy / Kuvapankki

Miss Suomi kruunataan tänään sunnuntaina. Kymmenen kauneimman neidon joukossa on tänä vuonna vedonlyöntiyhtiöissä ennakkosuosikiksi povattu Rita Jokinen, joka on kotoisin Isojoelta.

Kunnassa aiotaankin pistää sunnuntaina pystyyn kisakatsomo oman pitäjän edustajan kunniaksi.

– Kisakatsomo pystytetään Isojoen Urheiluhallille, nuorisotilan puolelle. Siellä sitten isolta screeniltä meinataan katsoa kisat. Ajatus lähti toiveesta pystyttää tällainen kisakatsomo, ja toki Ritan ennakkosuosikkius ja hyvät mahdollisuudet edesauttoivat tapahtuman järjestämistä, kertoo Isojoen kunnanjohtaja Ulla Norrbo.

Isojoelta kotoisin oleva Rita Jokinen kilpailee Miss Suomi-kisoissa.
Miss Suomi-finalisti Rita Jokinen. (GlamShot Långvik)Lars Johnson Photography / Finnartist Oy:n kuvapankki

Norrbo ei osaa arvioida kuinka moni innostuu saapumaan paikalle kisakatsomoon, mutta 50-60 henkeä mahtuu paikalle. Isojoella asuu noin 2200 ihmistä.

– Se on meillä pienen kunnan etu, että suurin osa kuntalaisista tietää tai tuntee Ritan, tai hänen vanhempansa ja isovanhempansa, Norrbo sanoo.

– Rita on tuonut kovasti juuriaan esille, joten kyllä voitto voisi tuoda myös Isojokea näkyville ja kuuluville. Rita on ainakin tietääkseni ensimmäinen missikandidaatti Isojoelta, Norrbo kertoo.

Mikäli kruunu painetaan sunnuntaina Rita Jokisen päähän, tapahtuu Isojoella jotakin myös kunnan taholta.

– Kyllä me ollaan mietitty täällä näitä asioita, ja varmasti sitten jotakin tapahtuu. Katsotaan ensin, että mihin mittoihin asia kääntyy. Toivomme Ritalle hyvää menestystä ja luotamme, että hyvin käy!, Norrbo hymyilee.