1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pohjois-Euroopan suurin aurinkovoimala toimintaan jo runsaan vuoden kuluttua?

Satakunnan Nakkilaan suunnitteilla oleva 20 hehtaarin aurinkovoimalan konkreettinen lähtölaukaus saattaa alkaa jo kahden kuukauden kuluttua.

Kuva: ENE Ympäristöinsinöörit

ENE Ympäristöinsinöörit Oy laittoi viime vuonna alulle mielenkiintoisen ja mittavan projektin. Tavoitteeksi asetettiin Pohjois-Euroopan suurimman aurinkovoimalan rakentamien Nakkilaan 20 hehtaarin suuruiselle Kurkelan suolle tai peltoalueelle. Aurinkovoimalaan tulisi kaikkiaan 26 800 kappaletta teollisuusluokan aurinkopaneelia.

Yhtiö on käynyt nyt vuoden neuvotteluja hankkeen mahdollisten rahoittajien kanssa. Neuvottelut ovat nyt loppusuoralla.

Energiayhtiöt mukana neuvotteluissa

ENE Ympäristöinsinöörien toimitusjohtajan Juhani Kanervan mukaan parhaillaan käydään vielä neuvotteluja kahden sijoittajatahon kanssa. Toinen niistä on rypäs energiayhtiöitä.

– Kahden viikon sisällä selviää heidän päätöksensä ja halunsa tulla mukaan hankkeeseen, vahvistaa Kanerva.

Toisena haarana neuvotteluissa on mukana pienryhmä sijoittajia.

– He ovat innoissaan mukana hankkeessa. Joten nyt odotamme ensin energiayhtiöiden kiinnostusta ja sen määrää. Jos sen tuloksena ei lähdetä eteenpäin suoraan toteutukseen, jatkamme vielä neuvotteluja sijoittajaryhmän kanssa.

Tuotantoon jo mahdollisesti ensi vuonna

– Aurinkovoimalan operatiivinen toiminta voisi alkaa jo kahden kuukauden kuluttua, uskoo Juhani Kanerva.

Suunnitelmien mukaan Nakkilaan nouseva suuri aurinkovoimalaitos on tarkoitus saada tuotantoon alkuperäisessä aikataulussa eli jo ensi vuoden kesän loppupuolella.