Haglund: Pohjoismaisen puolustusyhteistyön tiivistäminen ei liity Natoon

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan Pohjoismaiden ministereiden kirjoituksen julkaisu ei liity Suomen vaaleihin, vaan ruotsalaiset päättivät julkaisuajankohdasta.

Kotimaa
Carl Haglund
Carl HaglundJussi Nukari / Lehtikuva

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mukaan Pohjoismaiden puolustusyhteistyön tiivistäminen ei lähennä Suomea Natoon, vaikka mukana on myös Nato-maita.

– Nähdäkseni pohjoismainen yhteistyö on yksi asia ja Nato-jäsenyys on joku ihan toinen, Haglund sanoo.

Pohjoismaiden puolustuksesta vastaavien ministereiden kannanoton tulo julkisuuteen ei liity Haglundin mukaan Suomen vaaleihin, vaan ruotsalaiset päättivät julkaisuajankohdasta.

Pohjoismaisten ministereiden allekirjoittama kirjoitus oli tarkoitus julkaista Suomessa huomenna lauantaina sanomalehti Hufvudstadsbladetissa.

Tietenkin on hyvä, että hekin tietävät, että pohjoismainen yhteistyö syvenee, mutta ei tämä mikään viesti Venäjälle ole.

Carl Haglund

Norjalaislehti Aftenposten julkaisi tänään perjantaina kirjoituksen, jossa kerrotaan, että Pohjoismaat aikovat tiivistää puolustusyhteistyötään Venäjää vastaan. Kirjoituksen ovat allekirjoittaneet kaikki viisi pohjoismaista puolustusasioista vastaavaa ministeriä, myös Haglund.

Haglundin mukaan tarkoitus ei ole viestittää mitään Venäjälle.

– Tietenkin on hyvä, että hekin tietävät, että pohjoismainen yhteistyö syvenee, mutta ei tämä mikään viesti Venäjälle ole, Haglund lisää.

Ministerin mukaan tärkeintä on, että kansalaiset Suomessa ja muissa Pohjoismaissa tietävät, että yhteistyötä syvennetään.