1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eduskuntavaalit 2015

Kääriäinen kummastelee puolustusministereiden kannanoton ajankohtaa

Norjalaisen Aftenposten-lehden julkaisemassa kannanotossa Pohjoismaiden puolustusministerit kertovat lisääntyvästä yhteistyöstä ja viittaavat Venäjän lisääntyneeseen aggressiivisuuteen.

Eduskuntavaalit 2015
Seppo Kääriäinen
Seppo KääriäinenVesa Moilanen / Lehtikuva

Eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja ja entinen puolustusministeri Seppo Kääriäinen (kesk.) kummastelee Pohjoismaiden puolustuksesta vastaavien ministereiden yhteisen kannanoton julkistamisen ajankohtaa.

Kannanotossaan ministerit kertovat Pohjoismaiden aikeista lisätä yhteisiä sotaharjoituksia, puolustusmateriaaliyhteistyötä ja tiedustelutietojen jakamista. Heidän mukaansa kyse on rauhanajan yhteistyöstä.

Norjalaislehti Aftenpostenin (siirryt toiseen palveluun) julkaisemassa kirjoituksessa todetaan Venäjän lisääntyneen aggressivisuuden heikentäneen turvallisuuspoliittista tilannetta Pohjoismaiden lähialueilla.

Kääriäinen olisi suonut, että näitä asioita olisi puntaroitu julkisuudessa rauhallisempana ajankohtaja, eikä silloin kun vaalikeskustelu on Suomessa kiihtymään päin. Kääriäinen kommentoi asiaa Yle Radio Suomen Ajantasan haastattelussa.

Olennaista Kääriäisen mukaan on, että Suomi pitää tiukasti oman linjansa, eikä anna ulkomaailmalle vääriä signaaleja siitä, mikä on Suomen turvallisuuspoliittinen linja ja asema. Kääriäisen mielestä kirjoitus ei yksittäisenä artikkelija antanut vääriä signaaleja. Sen yksittäisiä sanamuotoja olisikin pitänyt harkita paremmin, hän katsoo.

Kääriäinen korostaa olevansa artikkelin suhteen median tietojen varassa.

Ministereiden yhteinen artikkeli ei Kääriäisen mielestä tuonut juuri lisää Pohjoismaiden yhteistyöhön. Suomen mahdollinen Nato-jäsenyyys on aivan oma asiansa, eikä se ole tällä haavaa ajankohtainen, sanoo Kääriäinen.

Lue seuraavaksi