Miehelle sakkoja ex-puolisolle lähetetyistä tekstiviesteistä – syyte vainoamisesta hylättiin

Mies on tuomittu sakkoihin entiselle puolisolle lähetetyistä uhkaavasävyisistä tekstiviesteistä. Miestä syytettiin myös ex-puolisoon kohdistuneesta vainoamisesta, mutta oikeus hylkäsi syytteen.

vainot

Oulun käräjäoikeus on tuominnut noin 50-vuotiaalle miehelle 80 päiväsakkoa viidestä eri rikoksesta. Maksettavaa miehelle tuli 3 360 euroa.

Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi muun muassa kolmeen laittomaan uhkaukseen. Käräjäoikeus katsoi, että mies lähetti ex-puolisolleen viestejä, joiden sävy oli uhkaava.

Mies myönsi lähettäneensä viestit, mutta kiisti laittoman uhkauksen. Hän sanoi lähettäneensä yhden viestin suutuksissaan. Viestien taustalla oli kiista lapsen tapaamisesta.

Syyttäjä vaati miehelle kaikista rikoksista neljän kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta, myös vainoamisesta, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteen. Mies kiisti syytteen vainoamisesta.

Mies oli käynyt ex-puolison asunnon lähellä ja katsonut ikkunasta sisään. Kyseessä on ollut yksi kerta, ja oikeuden mukaan se ei ole vainoamista.

Teot tapahtuivat vuonna 2013-2014.

Lisätty teon tapahtumavuodeksi myös 2013 kello 13.59.