Alavuden ja Ähtärin välinen aluesiirto toteutumassa

Osa Töysän kylästä siirtyy ensi vuonna Alavuden kaupungilta Ähtärin kaupungille. Tässä yhteydessä kaikkiaan kahdeksan kiinteistöä ja osa yhdestä kiinteistöstä vaihtaa kuntaa. Alueen asukkaat itse ovat olleet siirron alkuunpanijoita. Ähtärin kaupunginhallitus käsittelee siirtoa maanantain kokouksessaan.

Ähtäri
Ähtärin kaupungintalon kyltti.
Mirva Korpela / Yle

Ähtärin kaupunki laajenee ensi vuoden alusta. Ähtäriin siirtyy Töysän alueelta kaikkiaan 92 hehtaarin alue, jossa on muutamia kiinteistöjä ja yritystoimintaa. Henkilöitä tällä alueella asuu viisi.

Ajatus Ähtäriin siirtymisestä on lähtenyt alueen asukkailta itseltään jo muutama vuosi sitten. Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki muistelee, että aloite olisi tullut kaupungille vuosien 2012-2013 vaihteessa. Siitä asia on pikku hiljaa edistynyt ja kuluvan vuoden maaliskuussa valtiovarainministeriö antoi asiasta oman päätöksensä. Siinä ministeriö hyväksyy kaupunkien välisen aluesiirron. Asiaa on valmisteltu molemmissa kunnissa sopuisasti, kertoo Pienimäki.

Siirron taustana on muun muassa se, että asukkaiden palveluiden saatavuus paranisi. Alueen asukkailla on Ähtärin keskustaan matkaa kuutisen kilometriä ja Alavuden keskustaan 25 kilometriä.