1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Lumilautailun paremmuudesta kisaillaan myös elokuvan voimin

Rukan rinteillä ratkotaan lumilautaelokuvien Suomen mestaruudet.

Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Lumilautailussa ei ratkota paremmuuksia pelkästään sekuntikellojen ja tyylipisteiden voimin. Rinteiden hurjapäät kamppailevat myös lajin elokuvauksen Suomen mestaruuksista.

Rukalla 9. - 12. huhtikuuta järjestettävien slopestylen, halfpipen, crossin, paripujottelun sekä epävirallisten SM-reilien yhteydessä rinnelajien elokuvauksen paremmuudesta kamppaileen finaalissa neljä elokuvaa.

Kisat järjestetään nyt kolmantena talvena peräkkäin. Kenellä vaan, jolla on kamera ja osaa jonkin verran laskea, on ollut mahdollisuus osallistua kisaan.

– Kisaan osallistui tänä talvena toistakymmentä ryhmää tai kuvaajaa. Laji näyttäisi olevan varsin miehinen, mutta mukana on myös yksi tyttöryhmän tekemä elokuva, kertoo Lumilautaliiton elokuvaprojektista vastaava tuottaja Mikko Rapila.

Lumilautaelokuvat on tehty Suomessa. Kisa käynnistyi viime vuoden lopulla.

Talven aikana kisaan osallistuvat ovat kuvanneet eri puolilla Suomea kolmesta kahdeksaan minuutin webisodin. Elokuvien paremmuusjärjestyksen ratkaisee Rukalla raati, johon kuuluvat tuotantoyhtiö Pablo Filmsin kuvaaja Kim Koponen, Lumilautaliiton mentori Markku Koski ja lumilautatuomari Meri Peltonen.

– Lumilautaliiton sivuille tulee linkit, mistä filmejä voi katsella perjantaina 10. huhtikuuta jälkeen, Rapila toteaa.