1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Koulunkäyntiä jatkuvien uhkausten varjossa – oppilaille kertynyt paljon poissaoloja Ylöjärvellä

Poliisin mukaan tilanne Ylöjärvellä on valtakunnallisestikin poikkeava. Toistuvat uhkaviestit ovat aiheuttaneet jo merkittävän määrän oppilaiden poissaoloja.

Kuva: Yle

Toistuvat koulu-uhkaukset ovat sekoittaneet pahasti kevätlukukautta Ylöjärven Viljakkalassa. Uhkausten takia oppilailla on mm. merkittävä määrä poissaoloja. Opetushallituksen ja Aluehallintoviraston mukaan poissoloja ei kuitenkaan tarvitse korvata ylimääräisillä koulupäivillä.

Oppilaat ovat olleet poissa koulusta huoltajan päätöksellä. Vanhempien kannattaakin nyt miettiä, tarvitsevatko lapset esimerkiksi tukiopetusta.

Ylöjärvi on päättänyt asettaa koululle toistaiseksi vartijan turvaamaan koulupäiviä. Myös iltakäyttäjiä kehotetaan erityiseen huolellisuuteen saapuessaan ja poistuessaan koulun tiloista. Ylöjärven kaupungin tiedotteessa painotetaan, että ryhmän vetäjä vastaa siitä, että ovet ovat aina koululla kiinni ja päästää ryhmän jäsenet sisään.

Koulujen käyttämään Wilma-järjestelmään pyritään liittämään tekstiviestipalvelu mahdollisimman pian. Viestejä on tullut sekä yöllä että aamuisin, joten tilanteesta kertovat viestit eivät aina ole tavoittaneet vanhempia ennen töihin ja kouluun lähtöä.

Ylöjärven kaupunginhallitus keskustelee Viljakkalan tilanteesta 20. huhtikuuta. Tuolloin mm. päätetään, miten pitkään vartiointia jatketaan.

300 oppilaan koulu Viljakkalassa on joutunut viime viikkoina useiden uhkausviestien kohteeksi. Poliisin mukaan tilanne on valtakunnallisestikin poikkeava.

Poliisi ei julkaise viestien sisältöä tutkinnallisista syistä.