Ravintolatupakoinnille pannaan loppu Itävallassakin – tosin vasta vuonna 2018

Kahviloille ja ravintoloille annettiin vuonna 2009 erivapaus. Itävalta on jäänyt tupakointikielloissa jälkeen suuresta osasta Eurooppaa.

Ulkomaat
Itävallan terveysministeri Sabine Oberhauser (vas. )a ja maan talousministeri Reinhold Mitterlehner osallistuivat tupakointikieltoa käsittelevään tiedotustilaisuuteen Wienissä 10. huhtikuuta.
Itävallan terveysministeri Sabine Oberhauser (vas. )a ja maan talousministeri Reinhold Mitterlehner osallistuivat tupakointikieltoa käsittelevään tiedotustilaisuuteen Wienissä 10. huhtikuuta.Hans Punz / EPA

Itävallassa on päätetty viimein kieltää tupakointi myös ravintoloissa ja kahviloissa. Julkisissa tiloissa tupakoiminen kiellettiin maassa jo vuonna 2009 säädetyssä tupakkalaissa, mutta kahviloille ja ravintoloille annettiin tuolloin vielä erivapaus.

Tuo poikkeus päättyy vuonna 2018. Samalla Itävalta kieltää sähkötupakat.

Itävalta on ollut poikkeus Euroopassa, sillä suuressa osassa maanosaa ravintolatupakointi on kielletty jo vuosia sitten.

– Olemme viimein seuranneet muuta Eurooppaa tupakoimattomien suojelussa, iloitsi terveysministeri Sabine Oberhauser vuosia kiistellyn päätöksen jälkeen.

Joka kolmas itävaltalainen tupakoi. Kaikissa EU-maissa tupakoi keskimäärin 28 prosenttia kansasta.

Lähteet: AFP