1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Finanssivalvonta: Nordean ongelmat ovat poikkeuksellisia ja huonontavat yhtiön mainetta

Nordean verkkopankin ongelmat jatkuvat edelleen ja saattavat venyä myös viikonlopulle. Kaikkien asiakkaiden tilitiedot eivät näy tiistain osalta oikein, mikä vaikuttaa myös tilin saldoon.

Kotimaan uutiset
Nordea-pankin  sisäänkäynti Helsingissä. Valokuva on syyskuulta 2013.
Mauritz Antin / EPA

Nordea ei ole vieläkään saanut selvitetyksi tiistaista asti sen verkkopankkia piinannutta ongelmaa. Näillä näkymin tilitapahtumien näkymiseen vaikuttava häiriö saattaa jatkua joidenkin asiakkaiden osalta vielä viikonlopun yli.

Pankkien toimintaa valvovaan Finanssivalvontaan Nordeasta on tullut useita häiriöilmoituksia.

– Tästä seuraa Nordealle ainakin huonoa mainetta, sanoo Markku Koponen, Finanssivalvonnan Operatiiviset riskit -toimiston toimistopäällikkö.

Asiakkailla, joita häiriö koskee, on puutteita tiistain tilitapahtumissa. Esimerkiksi jotkin tiistaina tehdyt maksut, automaattinostot ja panot saattavat olla näkymättä tilillä, ja koko tilin saldo saattaa olla väärä.

Nordean asiakas ei voi olla täysin varma siitä, koskeeko ongelma omaa tiliä. Asiaa voi yrittää selvittää muistelemalla tiistain tilitapahtumia tai soittamalla Nordean asiakaspalveluun.

Koposen mukaan Nordean ongelmatilanne on Suomessa poikkeuksellinen. Sekä Finanssivalvonta että Euroopan Keskuspankki EKP ovat saaneet pankilta useita häiriöilmoituksia.

Finanssivalvonta selvittää myöhemmin yhdessä Nordean kanssa, miten vastaavanlaiset ongelmat voidaan tulevaisuudessa estää. Koponen muistuttaa, että Nordean asiakkailla on oikeus hakea pankilta korvauksia häiriön takia mahdollisesti aiheutuneista kuluista. Myös Nordeasta luvataan korvata haitat asiakkaille.

– Kyseessä on täysin meidän oma virheemme, Nordean lehdistöpäällikkö Anni Kuusisto sanoo.

Nordeassa ei olla varmoja, kuinka montaa asiakasta häiriö vielä koskee tai milloin vika saadaan korjattua. Selvitystyö kestää ainakin iltaan asti ja jatkuu mahdollisesti vielä viikonloppuna.

Lue seuraavaksi