Video: Talouselämän kerma juhli ministeri Vapaavuoren syntymäpäiviä – "Maksan itse"

Kokoomuspoliitikko Jan Vapaavuoren syntymäpäivillä vierailivat muun muassa talouselämän raskaan sarjan vaikuttajat Björn Wahlroos ja Jorma Ollila. Vapaavuori sanoo, ettei vielä tiedä, mitä juhlat maksoivat.

politiikka
Vapaavuoren syntymäpäivät.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) vietti torstai-iltana 50-vuotispäiviään Helsingissä näyttävissä juhlissa, joissa vieraili kärkipoliitikkojen lisäksi joukko elinkeinoelämän vaikuttajia. Kameroiden eteen astelivat muun muassa maan rikkaimpiin henkilöihin lukeutuva miljonääri Björn Wahlroos sekä Nokian pääjohtajana ja Shellin hallituksen puheenjohtajana toiminut Jorma Ollila.

Juhlien näyttämönä oli Helsingin Kampissa sijaitseva Aleksanterin teatteri, joka toimi aiemmin oopperatalona.

Vapaavuoren puoluetovereista paikalla oli kärkikaartia, kuten puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sekä joukko muita ministereitä ja kansanedustajia.

Jan Vapaavuori kertoi Yle Uutisille maksavansa syntymäpäiväjuhlansa itse.

– Se oli yksityistilaisuuteni. En edes tiedä, mitä se maksoi, mutta maksan jokaisen laskun itse, Vapaavuori sanoi perjantaina Kainuussa, jossa hän vieraili Talvivaaraa käsitelleessä yleisötilaisuudessa.

Kanervan syntymäpäivistä nousi kohu

Kokoomuspoliitikko Ilkka Kanervan 60-vuotispäivät nousivat muutama vuosi sitten julkisuuteen, kun Kanerva ja hänen juhliaan rahoittaneet liikemiehet saivat lahjussyytteen.

Poliisitutkinnassa selvitettiin, olivatko liikemiehet pyrkineet vaikuttamaan kaava-asioissa Kanervaan, joka toimi Varsinais-Suomen liiton maakuntahallituksen puheenjohtajana.

Kanervan lahjusrikostuomio kaatui toissavuonna Helsingin hovioikeudessa, joka hylkäsi Kanervan saaman syytteen törkeästä lahjuksen ottamisesta.

Vapaavuori siirtyy pankkivirkaan

Alkuvuodesta selvisi, että Vapaavuori jättää kotimaan politiikan ainakin toistaiseksi ja siirtyy Euroopan investointipankin johtotehtäviin.

Vapaavuoren syntymäpäivillä kävi myös SDP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen, jolle oli tarjottu syksyllä samaa paikkaa. Urpilainen kuitenkin kieltäytyi tehtävästä.

SDP:n ministereistä Vapaavuorta kävivät torstaina onnittelemassa ainakin Lauri Ihalainen ja Susanna Huovinen.