Rauman telakalle tilaus kelluvasta virkistyskeskuksesta

Tilauksen työllisyysvaikutus on yli sata henkilötyövuotta. Kelluva virkistysalue toimitetaan Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin.

Kotimaa
nostureita telakalla
Jari Laasanen / Yle

Rauman STX:n telakan raunioille perustettu meriteollisuusyritys Rauma Marine Constructions on saanut tilauksen kelluvasta virkistyskeskuksesta.

Rauma Marine Constructions sekä turkulainen kelluvia kiinteistöratkaisuja toteuttava Global Accommodation Management ovat solmineet sopimuksen teräsrakenteen toimittamisesta. Kelluva virkistysalue toimitetaan Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin, vielä julkistamattomalle asiakkaalle.

Virkistysalueeksi tarkoitettu rakenne tulee olemaan osin monikerroksinen ja pinta-alaltaan yli 9 000 neliömetriä. Valmiilla alueella on muun muassa uima-altaita ja ravintoloita. Virkistysalue rakennetaan Rauman telakka-alueella ja työt alkavat tämän vuoden aikana.

"Alueellisesti merkitävä tilaus"

Hankkeen arvioitu työllisyysvaikutus on yli sata henkilötyövuotta. RMC:n toimitusjohtajan Heikki Pöntysen mukaan tilaus on tärkeä päänavaus uuteen ja innovatiiviseen teknologiaan ja yhteistyöhön.

– Kelluvan virkistysalueen rakentaminen Rauman telakka-alueella on hieno osoitus siitä, että alan suomalaiselle huippuosaamiselle on olemassa kansainvälistä kysyntää. Hanke on merkittävä paitsi RMC:lle myös alueellisesti, toteaa RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.

Toiveissa oma laivatilaus

Aiemmin tällä viikolla kerrotiin, että Rauman telakalla tehdään jäänmurtaja Otson muutostyöt.

Toimitusjohtaja Heikki Pöntysen mukaan RMC:n työllisyys onkin hyvä loppuvuodeksi sekä omalle henkilökunnalle että lähiverkostolle. Myös taistelu oman laivatilauksen saamiseksi jatkuu koko ajan.

– Tarjouskannassa on aktiivisia ja vähemmän aktiivisia projekteja koko ajan.