65-vuotias saksalaisnainen odottaa nelosia – ennestään 13 lasta

65-vuotiaan naisen raskaus on herättänyt Saksassa laajaa huomiota.

Ulkomaat
Annegret Raunigk
Annegret Raunigk 55-vuotiaana tyttärensä Lelian kanssa Berliinissä marraskuussa 2005.Patrick Lux / EPA

65-vuotias berliiniläinen opettajatar odottaa neljää lasta, kertoo saksalainen RTL (siirryt toiseen palveluun)-kanava. Naisella on ennestään 13 lasta. Uusinta raskautta on edeltänyt jakso hedelmöityshoitoja ulkomailla.

Englantia ja saksaa opettava Annegret Raunigk kertoo halunneensa tulla raskaaksi korkeassa iässä, koska hänen 9-vuotias nuorin lapsensa oli toivonut pikkusiskoa tai -veljeä. Vastaavasti Raunigkin vanhin lapsi on 44-vuotias.

RTL-kanava lähettää maanantaina Rainigkin haastattelun ja aikoo seurata hänen raskauttaan. Toistaiseksi raskaus on edennyt ilman suuria ongelmia. Jos Raunigk synnyttää odottamansa lapset, tulee hänestä maailman vanhin nelosten äiti.

Myös Bild am Sonntag raportoi poikkeuksellisesta raskaudesta. Haastattelussa Raunigk kertoo olleensa aluksi sokissa, kun kuuli odottavansa nelosia. Myöhemmin mieli rauhoittui.

– Itse asiassa en pelkää. Oletan pysyväni terveenä ja hyvässä kunnossa. Minulla on tarpeeksi kokemusta, tämä ei ole minulle uusi asia, hän sanoo.

Gynekologi Kai Hertwig toteaa RTL:n haastattelussa, että nelosten odottaminen on äidille aina hyvin rasittavaa. Hänen mukaansa Raunick voi kuitenkin hyvin. Neloslasten suurin riski on Hertwigin mukaan ennenaikainen synnytys.

Annegret Raunigk sai huomiota jo kymmenisen vuotta sitten synnyttäessään 13. lapsensa 55-vuoden iässä. Naisen tarkoituksena ei alunperin ollut hankkia näin montaa jälkeläistä.

– Aluksi halusin vain yhden lapsen. Kaikki lapset eivät ole olleet suunniteltuja, mutta näin asiat menevät. En ole luonteeltani suunnittelevainen vaan spontaani. Lapset pitävät minut nuorena, Raunigk sanoo Bildin haastattelussa.

Lähteet: AFP