Scooby-paku starttaa Clintonin vaalikampanjan

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Rodham Clinton on lähtenyt kirjaimellisesti tien päälle tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta. Yläluokan edustajan maineesta irti pyristelevä Clinton matkaa ensimmäiseen kampanjatilaisuuteensa Scooby-nimisellä pakettiautolla.

Ulkomaat
Hillary Clinton.
Hillary Clinton.Nicholas Kamm / AFP

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Rodham Clinton on virallisesti aloittanut presidentinvaalikiertueensa. Clintonin ensimmäinen vaalitilaisuus on Iowan osavaltiossa. Clinton aikoo matkustaa noin 1 600 kilometrin matkan kotoaan New Yorkista Iowaan pakettiautolla.

– Kun Hillary kertoi meille, että hän haluaa vaalikiertueensa tien päälle, me katsoimme häntä pitkään ja kysyimme, todellako?

– Todellakin, oli Clintonin vastaus pitkäaikaiselle avustajalleen Huma Abedinille.

Clinton on ollut innoissaan keksimästään "road tripista".

Abedinin mukaan Clintonin vaalikiertue on jo onnistunut yllättämään ihmisiä, kuten michiganilaisperheen, jonka kanssa Clinton keskusteli bensa-asemalla Pennsylvaniassa.

– Hän varmasti yllätti ihmiset, jotka tankkasivat hänen kanssaan samaan aikaan, lisää Abedin.

Clintonin vaalikiertueellaan käyttämä pakettiauto on saanut lempinimen Scooby. Auto on nimetty 1970-luvulla alkaneen Scooby-Doo-animaatiosarjan päähenkilönä esiintyneen koiran mukaan.

Clinton ei itse aja autoa, vaan auton kuljettajana toimii Salaisen palvelun agentti.

Autokiertue vaikuttaa olevan osa Clintonin pyrkimystä pyristellä irti yläluokan edustajan leimasta. Vuoden 2008 vaaleissa Clintonia pidettiin ylimielisenä. Nykyisessä kampanjassaan Clinton pyrkinee kosiskelemaan tavallisia amerikkalaisia korostamalla, että hän on yksi amerikkalainen muiden joukossa.

Lähteet: AP