1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

3-vuotias ampui 1-vuotiaan – poliisipäällikkö puhuu suunsa puhtaaksi

Clevelandissa 3-vuotias poika oli saanut käteensä ladatun aseen ja ampunut sillä 1-vuotiaan. Paikallinen poliisipäällikkö haluaa saada aseet pois yhteiskunnasta.

Ulkomaat
Kartta Clevelandin sijainnista.
Yle Uutisgrafiikka

Yhdysvaltain Clevelandissa tapahtui sunnuntaina järkyttävä tapaturma, kun 3-vuotias pikkupoika sai haltuunsa käsiaseen ja ampui sillä samassa talossa olleen 1-vuotiaan pojan. Asiasta kertoo paikallinen uutisnettisivusto cleveland.com (siirryt toiseen palveluun).

Tapauksen tutkinta on vielä kesken, joten poliisi ei voi sanoa, mistä ase oli peräisin ja kuinka pikkupoika saattoi saada sen käteensä.

Talossa asui uutissivuston mukaan äiti kolmen lapsensa kanssa. Toistaiseksi ei tiedetä, oliko ampuja uhrin sukulainen.

Tapahtumien kulku on epäselvä. Pojan tiedetään ottaneen aseen käteensä, ase oli lauennut ja 1-vuotias oli saanut osuman suoraan päähänsä. Poika oli viety hoitoon, mutta todettu kuolleeksi.

Poliisi selvittää, miten on mahdollista, että talossa oli ampumavalmis ase pikkulasten ulottuvilla.

Clevelandin poliisipäällikkö Calvin Williams on järkyttynyt tapauksesta ja hänellä on asiasta tiukka mielipide. Hänen mielestään tapaturma on seurausta yhdysvaltalaisten pakkomielteisestä suhtautumisesta aseisiin. Yhdysvalloissa monet pitävät kansalaisoikeutenaan omistaa aseita.

– Aseisiin liittyvä päähänpinttymä on poistettava, ei vain tässä kaupungissa, vaan maaseudullakin. Meidän on mietittävä tarkoin, mitä me teemme tässä osavaltiossa, samoin kuin paikallisella ja kansallisellakin tasolla, jotta saamme aseet pois yhteiskunnastamme.

Ampumahetkellä talossa oli muitakin lapsia ja ainakin yksi aikuinen.

– Jonkun aikuisen on täytynyt tuoda ase, ladata se tai ainakin tiennyt aseen olleen siellä, mutta jättänyt sen silti lasten ulottuville, Williams ihmetteli.

Lähteet: Yle

Lue seuraavaksi