1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. golf

Golfyhtiö laajentamassa ohjelmapalvelutoimintaan

Rovaniemellä golfpalveluita tarjoava Arctic Golf Oy on laajentamassa toimintaansa golf-sesongin ulkopuolella tarjottavaan ohjelmatoimintaan. Golfyhtiö toivoo, että se voisi jatkossa tarjota golf-sesongin ulkopuolella esimerkiksi poro- ja huskysafareita. Toiminnan laajentaminen edellyttää maanvuokrasopimuksen laajentamista kaupungin kanssa.

Kuva: Bikka Puoskari / Yle

Rovaniemeläinen golfyhtiö on laajentamassa toimintaansa ohjelmapalveluihin. Tällä hetkellä Arctic Golf Oy tarjoaa vain golfin pelaamiseen liittyviä palveluita. Suunnitelmissa on, että yhtiö voisi jo ensi talvena kokeilla pienimuotoista ohjelmapalvelutoimintaa. Golfkenttä sijaitsee Rovaniemen Ounasvaaran kupeessa.

– Olisi oivat alueet pienimuotoiseen safaritoimintaan, sanoo toimitusjohtaja Veikko Kantola Arctic Golf Oy:lta.

Arctic Golf Oy suunnittelee, että ohjelmapalvelutoiminta voitaisiin toteuttaa golf -sesongin ulkopuolella lokakuusta - huhtikuuhun. Alustavat suunnitelmat sisältäisivät esimerkiksi poro- ja huskysafareita, lumikenkäretkeilyä ja moottorikelkkailua. Toimintaan käytettäisiin alueella olevia huoltoteitä ja pelaajapolkuja. Yhtiön mukaan siitä ei aiheutuisi vahinkoja eikä häiriötä varsinaiselle golfkentälle tai sen lähialueelle. Toimitusjohtajan Veikko Kantolan mukaan tarkempia suunnitelmia ohjelmapalvelun sisällöstä ei kuitenkaan vielä ole tehty.

Edellyttää maanvuokrasopimuksen laajentamista

Rovaniemen kaupunki on vuokrannut kahdella maanvuokrasopimuksella Arctic Golf Oy:lle yhteensä lähes 100 hehtaarin suuruisen alueen urheilutoimintaan tai golfalueeksi.

Nyt Arctic Golf Oy pyytää kaupunkia laajentamaan vuokrasopimuksen käyttötarkoitusta siten, että ohjelmapalveluita voitaisin tarjota alueella.

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee maanvuokrasopimusta maanantaina. Esityksen mukaan kaupunginhallitus päättää laajentaa maanvuokrasopimusten käyttötarkoitusta tietyin ehdoin. Esityksen mukaan käyttötarkoitusta voidaan laajentaa vuokralaisen esittämällä tavalla pois lukien moottorikelkkojen käyttäminen kaupungin omistamilla maa-alueilla. Moottorikelkkailu on sallittua ainoastaan kaupungin hyväksymillä kelkkaurilla ja virallisilla kelkkareiteillä. Moottorikäyttöisten laitteiden käyttö alueella ei ole sallittua alueella ilman erikseen tehtävää sopimusta kaupungin kanssa.

Esityksen mukaan toiminta ei myöskään saa vaikeuttaa alueilla sijaitsevan ulkoilu- ja latureitin käyttöä.