1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Taidekahvila Kabaree Voltaire muuttaa Riihimäen Teatteriin

Riihimäen Teatterin syyskausi sisältää yllätysvieraita ja teatterivierailuja. Monipuolisen esitystarjonnan kirsikkana kakussa on kantaesitys Possujuhlat, jonka ohjaa Niina Hosiasluoma.

Riihimäen teatterin syksyn pikkujoulukauden vetonaula on Possujuhlat. Siinä näyttelijät Minna Kivelä (vas.), Maija Siljander ja Katja Peacock ovat Espanjassa Fuengirolassa. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Riihimäen Teatteri on julkaissut ensi syksyn ohjelmistonsa. Näytäntökauden avaa syyskuun alussa uudenlainen esitystapahtumien sarja, missä teatterin näyttämö muuttuu 1900-luvun alun taidekahvilaksi.

Dada 99 Riihimäki -sarjan uniikeissa esityksissä on kymmenen teemaa, joiden pohjalta muotoutuu kunkin illan ohjelma. Syyskuun viidennen päivän eli ensi-illan teemana on Rakkaus.

– Katsoja pääsee teatterin lavalle osaksi esitystä, seuraamaan vaihtuvia ohjelmanumeroita ja osallistumaan keskusteluun yllätysvieraiden kanssa, kuvailee Riihimäen Teatterin tiedotuksesta ja markkinoinnista vastaava Katri Malte-Colliard.

Dada 99 Riihimäki syntyy Todellisuuden tutkimuskeskuksen Riihimäen Teatterissa viettämän residenssijakson aikana, joka toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön  myöntämällä erityisavustuksella.

Kantaesityksessä vietetään Possujuhlaa

Lokakuun alussa Riihimäen Teatteri levittäytyy myös Scandic Riihimäen ravintolasaliin, kun siellä saa ensi-iltansa ravintolateatteriesitys Et löydä parempaa. Taru Kivisen ohjaamassa musiikkiteatteriesityksessä näyttelijä Katja Peacock ja muusikko Elisa Laiho esittävät tuttuja laulelmia ja iskelmiä pianon ja haitarin säestyksellä.

Syyskauden huipennus lienee kuitenkin marraskuun 14. päivä. Tuolloin Riihimäen Teatterissa saa ensi-iltansa pitkästä aikaa kantaesitys, Possujuhlat, joka on Nina Hosiasluoman ohjaama kevyt komedia. Värikästä etelänmatkaa kuvaavassa näytelmässä taituroivat lukuisista tv- ja elokuvarooleistaan tuttu Minna Kivelä sekä Riihimäen Teatterin Katja Peacock ja Maija Siljander.

Syysnäytäntökauden aikana Riihimäen Teatterissa vierailevat sekä KOM-teatteri että Hämeenlinna Teatteri, ja Uuden vuoden Shown tarjoilee riihimäkeläisille Jukka K tanssiryhmineen.