Suomalaisturistit pahoinpideltiin Venäjällä – pakenivat autolla rajapuomin läpi

Svetogorskin kaupungissa Venäjän ja Suomen rajan tuntumassa liikkui viikonloppuna aggressiivisesti käyttäytyvä miesjoukko. Kaksi suomalaismiestä joutui pahoinpitelyn kohteeksi ja heitä ajettiin takaa Suomen rajalle asti.

liikenne
Auto vaurioitui Svetogorskin matkalla

Venäläinen miesjoukko haastoi viikonloppuna riitaa suomalaisten turistien kanssa Svetogorskin rajakaupungissa Venäjällä. Perjantain ja lauantain välisenä yönä miesjoukon ja kahden suomalaismiehen välillä oli kahnausta, joka johti pahoinpitelyyn sekä takaa-ajoon.

Myös Kaakkois-Suomen rajavartiostolle on ilmoitettu kyseisestä tapauksesta.

Ikkuna rikki nyrkillä

Svetogorskiin yökerhoon läheneet suomalaismiehet kohtasivat kaksi venäläismiestä ollessaan ravintolan ulkopuolella tupakalla. Venäläismiehet käyttäytyivät suomalaisen Markun mukaan alusta asti hyvin aggressiivisesti ilman minkäänlaista provosointia.

– Meiltä kysyttiin, että oletteko suomalaisia. Sitten sanottiin, että teillä ei ole mitään asiaa tänne. He käskivät meitä menemään takaisin kotiin. Olin kuskina ja lupasimme lähteä. Menimme autolle ja yhtäkkiä yksi venäläisistä iski nyrkkinsä autoni sivuikkunasta läpi, Markku kertoo.

Ikinä en ole pelännyt niin paljon.

Markku

Venäläismiehet pahoinpitelivät Markkua ja hänen vävyään, mutta lopulta suomalaismiehet pääsivät pakenemaan pahoinpitelijöiltä. Venäläiset lähtivät kuitenkin perään mustalla Samara-mallisella autolla. Takaa-ajossa molemmat kuskit kiilasivat toisiaan ja Markun autoon tuli naarmuja.

– Ajoin suoraan läpi rajalla olevasta puomista turvaan. Ikinä en ole pelännyt niin paljon. Jos ne olisivat saaneet meidät kiinni, niin varmaan olisimme nyt palasina jossain, Markku kertaa illan tapahtumia.

Nokkapokkaa Imatralla

Säännöllisesti Venäjällä tankkaamassa käyvä Markku ei ole koskaan aiemmin kohdannut vastaavanlaista käytöstä.

Markku epäilee, että venäläisten miesten joukko oli tullut myöhemmin samana yönä Suomen puolelle etsimään häntä ja hänen vävyään.

Poliisista kerrotaan, että Imatrankoskella oli kärhämää venäläismiesten ja suomalaisten kesken noin kello neljältä lauantaina aamuyöllä.

Markun nimi on muutettu.