1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kiinalaisten kasvavasta matkailusta suuret odotukset – kainuulaiset palkitaan Pekingissä

Kiinalaismatkailijoita houkutellaan Suomeen muun muassa suorilla lentoreiteillä. Kainuuseen toivotaan osaa matkailijavirrasta. Wild Taiga menee esittelemään matkojaan kiinalaisille matkamessuille, ja pokkaa samalla palkinnon kiinalaisen matkailun edistämisestä.

Kuva: How Hwee Young / EPA

Kainuulaisten matkailuyritysten tuotemerkki Wild Taiga (siirryt toiseen palveluun) palkitaan tiistaina kiinalaisen matkailun edistämisestä Pekingissä. Wild Taiga saa palkinnon kiinalaisilla matkailumessuilla COTTM-instituutilta (China Outbound Tourism Reseach Institute).

– Kun päätimme osallistua tähän tapahtumaan, kuulimme samalla sen yhteydessä järjestettävästä kilpailusta. Olemme Kiinan markkinoinnin suhteen alkuvaiheessa, joten on hieno juttu, että saamme tunnustuksen jo nyt. Se tuo näkyvyyttä, ja voimme käyttää sitä nyt meneillään olevassa hankkeessamme, iloitsee Wild Taigan taustayhdistyksen varapuheenjohtaja Sari Rusanen.

Wild Taiga -tuotemerkin taustayhteisö Idän Taiga ry koostuu noin 60 yrityksestä, jotka ovat pääsääntöisesti Kuhmosta ja Suomussalmelta. Matkailumessuilla jaetaan palkintoja viidessä eri kategoriassa, mutta kainuulaisten kategoriaa ei vielä tiedetä.

– Wild Taiga tarjoaa kiinalaisille vahvuuksiaan eli kulttuuri- ja luontoaktiviteetteja. Joukossa on kamarimusiikkia, valokuvausta ja karhujen katselua. Kiinalaiset asiakkaat haluavat kokea paljon yhden matkan aikana, eivätkä he oikeastaan ymmärrä vapaata oleskelua. Meidän yrittäjillä on yhdessä paljon annettavaa, Rusanen kertoo.

Kainuu tarjoaa kiinalaisille luontoa ja kulttuuria

Kiinalaisia halutaan kovasti Kainuuseen matkailemaan. Idän Taiga lähti viime vuonna perehtymään Kiinan markkinoihin, ja tänä vuonna on käynnistynyt uusi hanke, jonka tarkoituksena on tutkia, miten Aasiasta saataisiin entistä enemmän matkailijoita Kainuuseen.

Kiinalaiset asiakkaat haluavat kokea paljon yhden matkan aikana, eivätkä he oikeastaan ymmärrä vapaata oleskelua.

Sari Rusanen

– Kiinalaisten ulkomaanmatkailu kasvaa 114 miljoonaan matkaan, ja tulee ylittämään jopa amerikkalaisten matkat. Finnair on panostanut siihen, että Aasiasta on useita suoria reittejä Helsinkiin. Jos siitä virrasta saataisiin edes osa piipahtamaan meillä päin, niin se olisi hieno juttu, Rusanen sanoo.

Kiinalaisten matkustaminen Kainuuseen ei vielä ole kovin yleistä, ja rahoittajat seuraavat Idän Taigan hankkeita tarkkaan. Rusasen mukaan on mahdollista, että myöhemmin koko Kainuun alueelle tulisi iso yhteinen hanke.