1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ryanair keskeyttää syksyllä lennot Tampereelle – Suomen ainoa reitti Lappeenrantaan

Ryanairin lennot Tampereelle päättyvät lokakuun lopulla. Yhtiö jatkaa lentoja talvitauon jälkeen maalis-huhtikuun vaihteessa. Talvikaudella Ryanair lentää Suomessa ainoastaan Lappeenrantaan.

Matkustajia ja Ryanairin kone Tampere-Pirkkalan lentokentällä. Kuva: Seppo Nykänen / Yle

Ryanair siirtää Suomen reiteillä käytettävän kaluston Kööpenhaminasta ja Berliinistä avattaville uusille reiteille. Kööpenhaminan tukikohtaan yhtiö sijoittaa neljä konetta miehistöineen ja syksyllä avautuu myös Berliinin uusi solmukenttä eli hub.

– Valitettavasti meillä on konepula, joka helpottaa vasta vuonna 2016, sanoo Ryanairin Pohjoismaiden myynti- ja markkinointijohtaja Elina Hakkarainen.

Talvikaudella 2015 Ryanairin ainoa reitti Suomessa on Lappeenrannan ja Milanon Bergamon välinen yhteys, jota yhtiö lentää kahdesti viikossa. Reitin täyttöaste on Ryanairin yksi Pohjoismaiden parhaista.

Ryanair palaa Tampereelle keväällä 2016

Ryanair saa ensi vuoden aikana 40 uutta matkustajakonetta, joista osa tullaan sijoittamaan Pohjoismaiden reiteille. Yhtiö vahvistaa kesäkauden 2016 reitit myöhemmin syksyllä, mutta suunnitelmissa on lentää Tampereelta vähintään nykyisiin kohteisiin.

Tänä kesänä Ryanair lentää Tampereelta seitsemälle kentälle Saksassa, Italiassa, Iso-Britanniassa, Unkarissa ja Espanjassa. Tampereen kaupunki ja Ryanair neuvottelevat myös mahdollisista uusista kohteista.