Kiina vapautti kolme naisaktivistia – kampanjoivat seksuaalista häirintää vastaan

Muun muassa Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja presidenttiehdokas Hillary Clinton ovat vaatineet Kiinaa vapauttamaan naisaktivistit, jotka kampanjoivat seksuaalista häirintää vastaan.

Ulkomaat

Kiinassa ennen Kansainvälistä naistenpäivää pidätettyjä aktivisteja on vapautettu, kertoo heidän asianajajansa. Aktivistit Wang Man, Zheng Churan ja Wei Tingting vapautettiin ehtoja vastaan.

Naisten tarkoituksena oli osoittaa mieltään seksuaalista häirintää vastaan Kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

Kahden muun pidätetyn aktivistin tilanne ei ole tiedossa.

Vapaaksi päästettyjä aktivisteja vastaan ei ole nostettu syytteitä, mutta heidän vapauttamiseensa liittyy asianajaja Wei Tingtingin mukaan ehtoja.

Seksuaalista häirintää vastustavien ja sukupuolten välistä tasa-arvoa ajavien naisten pidätykset ovat herättäneet kansainvälistä huomiota.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry vaati viikonloppuna Kiinaa vapauttamaan naiset. Myös Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivä Hillary Clinton on vedonnut kiinalaisaktivistien puolesta. Niin ikään Euroopan unioni on vaatinut aktivistien vapauttamista.

Lähteet: AP