Ulkoministerit etsivät jälleen ratkaisua Itä-Ukrainaan

Saksan, Ranskan, Ukrainan ja Venäjän ulkoministerit kokoontuivat Berliinissä.

Ukraina
Laurent Fabius, Pavlo Klimkin, Frank-Walter Steinmeier ja Sergei Lavrov.
Kuvassa vasemmalta Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius, Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin, Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov 13. huhtikuuta Berliinissä.Clemens Bilan / EPA

Saksan, Ranskan, Ukrainan ja Venäjän ulkoministerit ovat etsineet Berliinissä ratkaisua Itä-Ukrainan taisteluiden lopettamiseksi. Taistelut Ukrainan armeijan ja Venäjän tukemien separatistien välillä kiihtyivät viikonloppuna helmikuussa solmitusta tulitauosta huolimatta.

Viisituntisen kokouksen jälkeen ministerit ilmoittivat olevansa erittäin huolestuneita taistelujen kiihtymisestä. Useista erimielisyyksistä huolimatta osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että Minskissä allekirjoitetulle tulitaukosopimukselle ei ole vaihtoehtoa.

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier kertoi toimittajille, että ulkoministerit sopivat jatkavansa pyrkimyksiä raskaiden aseiden pois vetämiseksi taistelualueilta. Tarkoituksena on myös laajentaa pois vedettävien aseiden lista koskemaan panssarivaunuja ja muita panssaroituja ajoneuvoja.

Ulkoministerit ovat myös valmiita lisäämään tukea tulitaukoa valvovalle Etyjille.

Lähteet: Reuters, AFP