Myös Tjäreborg jättää Tampereen talvilennot väliin – Finnmatkat pyrkii jatkamaan lentoja

Maanantaina selvisi, ettei Ryanair lennä talvikaudella Tampere-Pirkkalan kentälle. Nyt Tjäreborg kertoo sekin jättävänsä viikoittaiset etelänlennot väliin talvella. Yhtiö aikoo edelleen lentää Kuopion, Oulun, Turun ja Vaasan kentiltä.

liikenne
Tampereen Pirkkalan lentoaseman terminaali.
Tampere-Pirkkala-lentoaseman terminaali 1. Finavia

Tampere-Pirkkalan lentokentän tulevaisuus näyttää entistäkin hiljaisemmalta: myöskään matkanjärjestäjä Tjäreborg ei näillä näkymin lennä ensi talvena Pirkanmaalta.

Yhtiön tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski sanoo, että tarjonnan pitää vastata kysyntää.

– Syynä on se, että sopivaa lentoratkaisua ei ole löytynyt. Tämä tarkoittaa sitä, että sopivan kokoista lentokonetta ei ole tarjolla ja sen takia olemme tällä hetkellä päätyneet siihen, että emme lennä ensi talvena Tampereelta.

Tjäreborg on 2000-luvun alusta asti lentänyt kerran viikossa Tampereelta joko Gran Kanarialle tai Teneriffalle. Yhtiö lentää talvisin myös neljältä muulta maakuntakentältä Suomessa. Ensi talvena Tjäreborg aikoo edelleen lentää Kuopion, Oulun, Turun ja Vaasan kentiltä.

Talvisin myös Finnmatkat on lentänyt lomalentoja Tampereelta, osin Tjäreborgin kanssa jaetuilla koneilla. Finnmatkat pyrkii jatkamaan näitä lentoja myös tulevalla kaudella. Neuvottelut ovat Finnmatkojen viestintäpäällikön Jenita Cresswellin mukaan kuitenkin vielä kesken.

Maanantaina Ryanair kertoi, että lennot Tampereelle päättyvät lokakuun lopulla. Yhtiö jatkaa lentoja talvitauon jälkeen maalis-huhtikuun vaihteessa.