1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. golf

Kaupunginhallitus näyttää vihreää valoa golfyrityksen suunnitelmille

Rovaniemen kaupunginhallitus hyväksyi maanvuokrakäyttösopimuksen laajennuksen Arctic Golf Oy:n kanssa. Sopimus sallii ohjelmapalveluyritystoiminnan, mutta ei moottorikelkkailua kaupungin vuokraamalla maa-alueilla.

Kuva: Bikka Puoskari / Yle

Arctic Golf Oy on laajentamassa toimintaansa ohjelmapalveluyritystoimintaan. Ohjelmapalveluyritystoiminnan laajentamiseksi Arctic Golf Oy:n ja Rovaniemen kaupungin välisen maanvuokrakäyttösopimuksen ehtojen piti laajentua.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina maanvuokrakäyttösopimuksen laajennuksen. Moottorikelkkailua kaupungin vuokraamalla maa-alueilla sopimusehdot eivät salli. Moottorikelkkailu on pääasiassa sallittua ainoastaan kaupungin hyväksymillä kelkkaurilla ja virallisilla kelkkareiteillä. Moottorikelkkailusta vuokra-alueella tulisi tehdä erillinen sopimus kaupungin kanssa.

Ohjelmapalveluyritystoiminnan alkamiselle ei näin ollen ole vuokrantantajan eli Rovaniemen kaupungin puolelta esteitä. Alueelle mahdollisesti rakennettavat uudet rakennukset vaatisivat kuitenkin omat lupansa.

– Hieno homma, että hyväksyivät, kommentoi päätöstä Arctic Golf Oy:n toimitusjohtaja Veikko Kantola.

Kantolan mukaan alueelle ei ole suunnitteilla suuria investointeja. Suunnitteilla on tällä, että alueelle voisi mahdollisesti pystyttää kodan tai laavuja tulistelua ja revontulten ihalua varten. Kantolan mukaan Arctic Golf Oy pyrkii nyt siihen, että yritys tarjoaisi ensimmäisen safarin jo ensi talvena. Yhteistyötä Arctic Golf aikoo tehdä paikkalisten majoitusyrittäjien kanssa.

Golfimatkailijoille yritys aikoo tarjota palveluita myös jatkossa.

– Golfia ei unohdeta! Olemme perinteinen talvigolfkaupunki, Kantola sanoo.