Kuparinen ja Ahonen Porin Ässiin

Matti Kuparinen ja Ari Ahonen liittyvät Porin Ässien jääkiekon SM-liigajoukkueeseen kaksivuotisilla sopimuksilla.

urheilu
Matti Kuparinen ja  Ari Ahonen.
Päivi Meritähti / Yle

Porin Ässät on julkistanut kaksi uutta sopimusta. Hyökkääjä Matti Kuparinen ja maalivahti Ari Ahonen liittyvät joukkueeseen kaksivuotisilla sopimuksilla.

Parhaalla SM-liigakaudellaan 43 tehopistettä iskenyt ässäkasvatti Matti Kuparinen tekee paluun Ässien paitaan. Kuparinen on pelannut urallaan lähes 500 liigaottelua. Liigassa Ässien ohella KalPaa ja HIFK:ta edustanut keskushyökkääjä on pelannut urallaan myös KHL-liigassa kaudella 2012-13.

Ässien urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan Kuparinen tuo joukkueeseen johtajuutta. Kuparinen sanoo palaavansa mielellään kotikaupunkiinsa.

– Tavoitteena on pelata kaikin tavoin ehjä kausi ja auttaa sitä kautta joukkuetta voittamaan.

Ahonen maalille

Ässät on tehnyt sopimuksen myös maalivahti Ari Ahosen kanssa. Ahonen on urallaan pelannut mm. viisi kautta New Jersey Devilsin organisaatiossa ja neljä kautta KHL-liigassa. Maajoukkueessa Ahonen on pelannut mm. kolmessa eri Euro Hockey Tour –turnauksessa.

Ahonen kehuu Ässien valmennusryhmää.

– Pekka Rautakallio on tehnyt hienon uran ja Pasi Kaukorannan valmennuksessa olen ollut aikanaan Jyväskylässä. Lisäksi Jaakko Rosendahl on tehnyt hyvää työtä maalivahtien kanssa viime vuosina.