Tässä ne ovat: Puoluejohtajien profiilit

Kokosimme yhteen Ylen puoluepäivien aikana julkaistut profiilit eri puolueiden puheenjohtajista. Politiikan toimittajat Pekka Ervasti, Pirjo Auvinen ja Timo Seppänen analysoivat näkökulmakirjoituksissaan puheenjohtajien menneitä vaiheita ja tulevia haasteita.

politiikka
Kollaasi puheenjohtajakarikatyyreistä.
Timppa / Yle

Yle keskittyi puoluepäivien aikana käsittelemään vuorollaan yhtä puoluetta yhden päivän ajan. Kunkin puolueen puheenjohtajasta tai pienpuolueiden kohdalla koko puolueesta julkaistiin näkökulmakirjoitus Ylen nettivisuilla.

Kokosimme alle kaikki puoluejohtajien profiilit niiden ilmestymisjärjestyksessä:

Rinne rymistelee demareita kakkoseksi

Antti Rinteen röttelöinti hallituksessa on profiloinut SDP:tä vaalinousuun. Ykköspaikka on tavoittamattomissa, mutta hoppeekaan ei olisi demaripomolle häppee, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti.

Räsäsen viimeinen taisto

Ministerivuosien suurimman järkytyksen Päivi Räsäselle järjestivät oman puoluetoverit, jotka yrittivät kammeta hänet pois puheenjohtajan paikalta, arvioi politiikan toimittaja Pirjo Auvinen.

Vihreät haistaa keskustan tuulet

Ville Niinistön johtamat vihreät ovat olleet tällä vaalikaudella sekä hallituksessa että oppositiossa. Nyt puolue tekee itseään tykö keskustalle, joka on aina inhonnut vihreitä, kirjoittaa politiikan toimittaja Pirjo Auvinen.

Pelaako Paavo Arhinmäki puolueensa paitsioon?

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, Paavo Arhinmäki johdattaa joukkonsa vaaleihin päinvastaisella taktiikalla kuin muut puolueet. Vasemmistoliitto tyrmää julkisten menojen leikkaukset ja liputtaa vimmatusti velkaelvytyksen puolesta. Pettääkö Paavon pelisilmä? Tätä pohtii politiikan toimittaja Timo Seppänen.

Pystyykö RKP:n uraohjus hakeutumaan maaliin?

Suomen poliittisen elämän sunnuntailasta, Carl Haglundia ja hänen puoluettaan uhkaa pahin vaara miesmuistiin. Suomen ruotsalainen kansanpuolue, RKP, ei kenties pääse maan seuraavaan hallitukseen, arvioi politiikan toimittaja Timo Seppänen.

Stubb kompasteli suurissa kengissä

Kokoomus lähtee vaaleihin veitsi kurkulla, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti.

Sipilä ratsastaa kohti pääministeriyttä

Sipilän pelastussanoma joutuu kovalle koetukselle vaalien jälkeen, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti.

Soini tähtää hallitukseen kolmanneksi pyöräksi

Ison jytkyn jälkeen persupomo on piiskannut puoluettaan hallituskelpoiseksi. Sillä on ollut hintansa, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti.

Eduskunnan kynnys on korkea pienpuolueille

Eduskuntaan pyrkii seitsemän pienpuoluetta, joista mikään ei saanut ehdokasta läpi viime vaaleissa. Ensimmäisen kansanedustajapaikan saaminen on puolueelle äärimmäisen vaikea tehtävä. Eduskunnasta pudonneen puolueen paluu Arkadianmäelle on yhtä lailla vaikea rasti, arvioi politiikan toimittaja Timo Seppänen.