Nokian kurssinousu hyytyi – Kylmä markkinareaktio heijastaa riskien ja epävarmuuden lisääntymistä

OP:n analyytikko Hannu Rauhala näkee, että Nokian suuri ostohanke lisää riskiprofiilia. Isoissa fuusioissa on aina paljon epävarmuutta, Rauhala sanoo.

talous
Nokian pääkonttori Espoossa.
Yle

Nokian viime viikolla alkanut kurssinousu katkesi tiistaina yhtiön ilmoitukseen siitä, että se todella käy fuusioitumisneuvotteluja ranskalais-amerikkalaisen Alcatel-Lucentin kanssa.

Neuvottelujen päämääränä on täysi yhdistyminen, ei vain osan – langattomien verkkojen liiketoiminnan –ostaminen Alcatelista.

Nokian kurssi oli alkuiltapäivästä lähes kuusi prosenttia miinuksella ja kaupankäynnin päättyessä 3,6 prosenttia miinuksella. Hintaa osakkeella on reilut 7,5 euroa. Maanantaina kurssi kävi lähes 7,9 eurossa, kun sijoittajat innostuivat huhusta, jonka mukaan Nokia aikoo myydä kartta- ja paikannustoimintonsa.

OP:n analyytikko Hannu Rauhala näkee, että suuri ostohanke lisää riskiprofiilia.

– Näissä fuusioissa on aina epävarmuutta, kun kaksi tällaista isoa organisaatiota laitetaan yhteen. Millä tavalla nämä tavoitellut synergiat saavutetaan, millä aikatauluilla ja millä kustannuksilla? Tämä heikentää näkyvyyttä, ja kurssireaktio heijastaa epävarmuuden kasvua.