"Millä tavalla tämä on muka helpotus?" KTP sai tuomion lisenssijupakasta – odotettua lievempi

KTP-Basket menettää maksamattoman lisenssimaksun vuoksi kotiedun puolivälierissä ja mahdollisissa välierissä. Sarjapisteet säilyvät.

urheilu
Bisonsin John Williamson (vas.) ja KTP:n Jukka Matinen.
Bisonsin John Williamson (vas.) ja KTP:n Jukka Matinen.Sakari Kouti

Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on päättänyt jättää voimaan pisteet, jotka KTP-Basket on kerännyt Korisliigan runkosarjassa Jukka Matisen maksamattomasta lisenssimaksusta huolimatta.

Päätöksessään sääntö- ja kurinpitoyksikkö kuitenkin katsoo Matisen olleen edustuskelvoton pelaamissaan Korisliiga-otteluissa maksamattoman pelaajalisenssin vuoksi. Rangaistuksena KTP-Basket menettää kotietunsa puolivälierissä sekä mahdollisissa välierissä.

Lisäksi seura joutuu maksamaan 2 000 euron sakot.

Sääntö- ja kurinpitoyksikkö katsoi päätöksessään, että lisenssimaksun laiminlyöminen on ollut seuran vastuulla. Kyse on kuitenkin ollut huolimattomuudesta, eikä siihen ole sisältynyt tarkoitusta saada vilpillä etua sarjan muihin joukkueisiin nähden.

Saamme ison sakon ja meiltä viedään kotietu kahdelta kierrokselta. Aika kovalta tuntuu.

Jyrki Lindström

Tämän vuoksi yksikkö katsoi, että kuuden ottelun tuomitseminen hävityiksi johtaisi kohtuuttomaan lopputulokseen ja seuraamus olisi liian ankara. Näin ollen otteluiden tulokset jäävät voimaan ja KTP:n sijoitus runkosarjassa säilyy ennallaan.

"Kuuhunkin lennetty vuosia sitten"

KTP-Basket kuitenkin pitää rangaistusta kovana.

– En tiedä millä tavalla on muka helpotus, että me saamme ison sakon ja meiltä viedään kotietu kahdelta kierrokselta. Aika kovalta tuntuu, sanoo seuran puheenjohtaja Jyrki Lindström.

Päätös perustuu oikeustoimilain kohtuullistamissäännöksen sekä urheilun oikeusturvalautakunnan kohtuullistamista koskevaan ratkaisukäytäntöön.

Harkinnassaan sääntö- ja kurinpitoyksikkö otti huomioon myös, että edellä mainittujen otteluiden lopputulosten muuttamisella olisi sattumanvaraisesti vaikutusta myös sarjan muiden joukkueiden sijoittumiseen.

Päätöksen mukaan Jukka Matinen on edustuskelpoinen KTP-Basketin Korisliiga-joukkueessa pelikaudella 2014-15 lisenssin maksamisen jälkeen.

Lisenssimaksun summa 105 euroa. KTP-Basketin puheenjohtaja toivoo, että vastaavalta vältyttäisiin tulevaisuudessa.

– Kuuhunkin on lennetty vuosia sitten. Liiton täytyy keksiä tapa, jolla koriksessaki pystytään ennen jokaista ottelu toteamaan, onko pelaajan lisenssi voimassa vai ei.