1. yle.fi
  2. Uutiset

Wunderbaum haisee, karvanopat heiluu ja subbari jytisee – teatterin kanssa pilikselle?

Joensuun kaupunginteatteri yrittää houkutella yleisöä mukaan teatterin tekemiseen. Teatteri etsii ihmisten rallausmuistoja korttelirallista eli piliksestä. Lisäksi ihmisiä haetaan osallistumaan myös joukkokohtaukseen.

Kotimaan uutiset
Taustapeilistä roikkuvat karvanopat heilahtelevat autossa.
Jyrki Utriainen / Yle

Joensuun kaupunginteatteri yrittää houkutella yleisöä ja ihmisiä osaksi teatterin tekemistä. Tämän vuoden elokuussa kaupunginteatterin ohjelmistoon tulee yhteistuontanto nimeltä P*lluralli.

Kaiva karvanopat naftaliinista, säädä bassotaajuudet täysille ja hae pino wunderbaumeja huoltoasemalta! P*lluralli on esityskokonaisuus, joka esikuvansa mukaisesti tapahtuu tuunatuissa autoissa, joutomailla ja maantienvarsilla sekä kaupunkien turuilla ja toreilla. Esitys kysyy kysymyksiä itsen esittämisestä ja pohtii julkisen tilan käyttöön liittyviä ennakkoehtoja, teatteri tiedottaa esityksestä.

– Katsoja voi myös osallistua esitykseen omalla autolla ja tulla letkan perään, näyttelijä Laura Rämä sanoo.

Teatterintekijät haluavat rallaustarinasi

Tekijät haluavat, että ihmiset osallistuisivat teatterin tekemiseen. Yli 16-vuotiaita pyydetään osallistumaan joukkokoreografiaan, joka tehdään Joensuussa. Esiintyjäksi voi ilmoittautua 29.4.2015 kaupunginteatterin isolla näyttämöllä klo 18.

Suvantosillalta katsottuna Joensuussa oikealle kääntyminen on ollut lähes mahdotonta.

Merja Pennanen

Kuka tahansa voi ilmoittautua, vain mielikuvitus on rajana. Voit ilmoittaa mukaan vaikka koirasi, Joensuun kaupunginteatteri viestittää.

P*lluralli -näytöstä varten kerätään myös ihmisten rallausmuistoja.

Pistäydy Joensuun toriparkissa istumassa autossamme perjantaina 22.5.2015 klo 18.30-20.00 ja jaa tarinasi meille. Oletko rallannut etu- vai takapenkillä, mikä oli paras reitti ja miksi ja oliko ilmassa romantiikkaa? Käsittelemme materiaalia luottamuksellisesti ja nimettä, Joensuun kaupunginteatteri lupaa.

– Meille on kerrottu, että Suvantosillalta katsottuna Joensuussa oikealle kääntyminen on ollut lähes mahdotonta, yhteisötaitelija Merja Pennanen hymyilee.

Lue seuraavaksi