Kehäradan junat pysähtyvät kaikilla asemilla – matka lentoasemalle lyhenee silti

Helsinki-Vantaan lentokentälle pääsee heinäkuusta alkaen kaikilta Kehäradan paikallisjunapysäkeiltä. Näin ollen myös Käpylän, Ilmalan ja Tapanilan asemilta pääsee tulevaisuudessa suoraan lentokentälle. Koeajoissa kävi ilmi, että pystähtyminen kaikilla pysäkeillä ei pidennä matka-aikaa merkittävästi Helsingin keskustasta lentokentälle.

Kotimaa
Kehäradan junat pysähtyvät kaikilla asemilla. Ilmalan, Käpylän ja Tapanilan kohtalo selvisi viimeiseksi.
Kehäradan junat pysähtyvät kaikilla asemilla. Ilmalan, Käpylän ja Tapanilan kohtalo selvisi viimeiseksi.Petteri Juuti / Yle

Helsinkiin ja Vantaalle heinäkuussa avattava Kehärata kuljettaa lentoasemalle ihmisiä kaikilta Kehäradan juna-asemilta. Näin ollen myös Käpylän, Ilmalan ja Tapanilan asemilta pääsee tulevaisuudessa suoraan lentokentälle.

HSL:n päätös perustuu huhtikuun alussa tehtyihin koeajoihin. Kaikilla asemilla pysähtyminen ei pidennä matka-aikaa lentoasemalle merkittävästi.

Harkinnassa oli myös liikennöintimalli, jonka mukaan Kehäradan junat olisivat ohittaneet Käpylän, Tapanilan, ja Ilmalan asemat. Koeajoissa kävi kuitenkin ilmi, että näiden asemien ohittaminen ei toisi merkittäviä säästöjä.

Helsingistä Tikkurilan kautta matka kestää hieman alle puolituntia ja Myyrmäen kautta hieman yli puoli tuntia.

Kehäradan junat pysähtyvät kaikilla asemilla. Helsingistä vastapäivään kiertävien junien tunnus on I. Helsingistä myötäpäivään kiertävien junien tunnus on P. M-tunnus jää historiaan.

Päivisin I- ja P-junien vuoroväli on kymmenen minuuttia ja iltaseitsemän jälkeen 15 minuuttia.

Aamulla kello 4-6 sekä illalla kello 22-24 junat kulkevat puolen tunnin välein. Viimeinen juna lentokentälle lähtee kello 1.15.

Kehäradan lopulliset aikataulut valmistuvat toukokuussa.