Kimi Circuit vuokrataan Lappeenrannan Urheiluautoilijoille

Kimi Circuitiksi nimetyn Muukon kartingradan pääasiallisesta käyttäjästä tulee FK-radan ylläpitäjä ja kaupungin vuokralainen.

mikroautoilu
Kartingrata Lappeenrannan Muukossa.
Yle

Lappeenrannan kaupunki haluaa siirtää Muukon kartingrata-alueen kunnossapitovastuun kokonaan Lappeenrannan Urheiluautoilijat ry:lle.

Lappeenrannan tekninen toimi ja nuorisotoimi ovat neuvotelleet moottoriurheiluseuran kanssa sopimuksen, jolla rata-alue rakennuksineen vuokrataan Lappeenrannan Urheiluautoilijat ry:lle noin 30 vuodeksi. Vuosivuokraksi kiinteistön omistaja on määritellyt 700 euroa. Jatkossa vuokralainen vastaa myös karting-radan ympäristöluvista, jotka tähän asti ovat olleet kaupungin nuorisotoimen vastuulla.

Luopuminen Muukon kartingrata-alueesta tuo nuorisotoimen budjettiin noin 50 000 euron vuotuiset säästöt. Nuorisotoimi on luopunut kokonaan FK-radan hallinnointi ja kunnossapitovastuista 1.1.2014 alkaen.

– Käytännössä ollaan oltu reilu vuosi eräänlaisessa välitilassa, sanoo liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman.

Hän muistuttaa, että Lappeenrannan Autourheilijat ry on vuosikymmenen ajan ollut radan ainoa käyttäjä, ja vastannut osin omalla kustannuksellaan tilojen ja radan kunnostuksesta.

Tekninen lautakunta päättää Muukon FK-radan vuokrauksesta keskiviikkona.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus