Suomalaiset ovat haluttua työvoimaa ulkomailla – alkuun auttaminen on yrityskohtaista

Suomalaiset ovat yhä valmiimpia lähtemään ulkomaille töihin. Varsinkin suomalaiset ICT-alan osaajat ovat maailmalla haluttuja. Ulkomaille töihin lähteminen ei ole rakettitiedettä, kunhan varaa aikaa asioiden hoitamiseen.

Kotimaa
Norwegian-girdifitnodaga girdi Avvilis.
Eljas Niskanen / Yle

Ulkomaille töihin lähteminen kiinnostaa yhä useampia. Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta Eures-neuvoja Tina Sundqvist arvelee, että ihmiset ovat tänä päivänä valmiimpia lähtemään ulkomaille.

– Ihmiset ovat matkustaneet enemmän kuin joskus muinoin. Heille on tutumpaa esimerkiksi se, mitä on tulla koko päivä toimeen englanninkielellä. Aiemmin ajatus oli, että kyllä minä suomea osaan, menen ulkomaille ja kyllä kaikki minua palvelevat. Maailma on myös tavallaan pienentynyt.

Toiset kypsyttävät ajatusta ulkomaille töihin lähtemisestä useita vuosia, toiset tarvitsevat päätöksen tekemiseen vähemmän aikaa. Sunqvistin mukaan ensin pitää miettiä, mistä haluaa lähteä hakemaan töitä ja kuinka pitkäksi aikaa. Onko kysymys esimerkiksi kolmesta kuukaudesta vai puolesta vuodesta?

– Siihen ei tarvitse sitoutua loppuelämäksi ja mieltä voi aina muuttaa, mutta jonkinlainen alustava suunnitelma työssäoloajasta on oltava, koska työnantajakin haluaa sen tietää. Mieti mitä haluat ja kirjoita hyvä CV.

Rakkaus tai kotiutuminen voi muuttaa suunnitelmat

Tina Sundqvist kertoo, että suomalaiset ovat hyvin haluttuja ulkomailla, varsinkin ICT-alan osaajat. Suomalaisia insinöörejä arvostetaan ja heille on ollut tarjolla hyviä paikkoja eri maissa. Myös palvelualan henkilöstö ja ammattimiehet löytävät hyvin töitä ulkomailta. On alakohtaista, käväiseekö henkilö töissä ulkomailla vai meneekö hän pidemmäksi aikaa töihin.

Voi olla, että rakastut tai yksinkertaisesti alat pitämään maasta ja toteat, että tämä on sopiva minulle. Jotkut tekevät keikkatyötä, mutta ovat koko ajan ulkomailla.

Tina Sundqvist

– Ammattimiehet ja rakennusalan työntekijät käyvät tekemässä urakkaa ynnä muuta vastaavaa. He joko reissaavat edestakaisin tai käyvät tekemässä urakan ja palaavat takaisin. Jos taas ammatti on sellainen, johon tarvitsee työluvan, ollaan usein pidempään töissä ulkomailla, Sundqvist selittää.

– Esimerkiksi opettajat ovat periaatteessa päteviä, mutta heidän pitää saada se lappunen, että he voivat tehdä työtä sillä palkalla, mitä siitä maksetaan. He joutuvat tekemään työoikeuden eteen enemmän töitä, joten he yleensä jäävät pidemmäksi aikaa, hän jatkaa.

Usein on myös ihmisestä itsestään ja hänen motivoitumistaan kiinni, kuinka pitkäksi aikaa lähtee töihin ulkomaille.

– Joku voi lähteä kesätöihin hakemaan kokemuksia, joku voi olla ulkomailla puolesta vuodesta vuoteen ja palata takaisin uusine ideoineen. Voi olla, että rakastut tai yksinkertaisesti alat pitämään maasta ja toteat, että tämä on sopiva minulle. Jotkut tekevät keikkatyötä, mutta ovat koko ajan ulkomailla.

Työantajissa ja avun määrässä on eroja

Työ- ja elinkeinopalvelujen nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun) löytyy maastamuuttajan muistilista (siirryt toiseen palveluun), mistä ulkomaille töihin lähtevä voi tarkastaa, mitä on muistettava tehdä ennen lähtöä. Vastaava lista on olemassa myös työnantajille (siirryt toiseen palveluun), jotka palkkaavat ulkomaalaisia töihin.

Ennen ulkomaille lähtöä Suomen puolella on hoidettava kaikki byrokratia, kuten mitä teet asunnolle ja otatko mukaan Suomessa olevan puhelinliittymän?

– Kaikki normaalit asiat pitää hoitaa, mitä hoidetaan Suomessakin kaupungista toiseen muuttaessa.Ulkomailla on tosin hankittava myös henkilötunnus ja maistraatille on tehtävä muuttoilmoitus siitä, lähdetkö ulkomaille tilapäisesti vai vakituisest, huomauttaa Sundqvist

te-toimisto ovi
Apua työnhakuun saa TE-toimistoista.Jenny Huttunen / Yle

Joissain maissa työnantaja voi hakea henkilötunnuksen työntekijälle, joissain maissa asia on hoidettava itse. Työnantajalla voi myös ehdottaa asuntoa tulevalle työntekijälle, kun taas joskus asuntoa on haettava itse avoimilta markkinoilta. Sunqvistin mukaan on yrityskohtaista, kuinka paljon apua saa työnantajalta.

– Isoissa firmoissa voi olla esimerkiksi orientoitumispaketti, joka annetaan työntekijälle ja jota seurataan vaihe vaiheelta. Työntekijälle voidaan myös osoittaa joku henkilö, joka näyttää ensikuviot, miten pääsee alkuun. Yritys voi myös todeta, että olet töissä täällä, hoida itse asiasi.

Myös se vaikuttaa työnantajan innokkuuteen auttaa työntekijää, kuinka suuri tarve on ja kuinka haluttu työntekijä on.

– Joillain aloilla sinut headhuntataan paikkaan, jolloin sinulle pedataan myös enemmän valmiiksi. Jos olet haluttu työntekijä, sinun eteesi pyritään tekemään mahdollisimman paljon, että jäät.

Sopimus kannattaa käydä huolella läpi

Eures-neuvoja Tina Sundqvist kehottaa varaamaan reilusti aikaa asioiden hoitamiseen, sillä virastoissa kulkeminen vie aikaa. ETA-maissa pystytään tekemään jonkin verran viranomaisyhteistyötä, mutta joissain maissa esimerkiksi pankkitilin avaaminen voi olla hankalampaa.

Pitää olla hyvin tarkkana, mitä työsopimuksessa lukee. Sopimukset saattavat olla monisivuisia ja koko nivaska kannattaa jaksaa lukea läpi.

Tina Sundqvist

– Muistan joiltain vuosilta erään kertomuksen. Henkilö kertoi siitä kuinka hän avasi pankkitilin eräässä maassa. Sieltä soitettiin hänen suomalaiseen pankkiinsa ja kysyttiin, minkälainen asiakas tämä on. Pankki halusi varmistaa, että hän on ollut luotettava asiakas.

Myös työsopimus on syytä käydä tarkkaan läpi ennen sen allekirjoittamista. Sundqvistin mukaan sopimuksissa voi olla viitteitä erinäisiin ohjekirjasiin tai vastaaviin, jotka yrityksellä on saatavilla netissä.

– Pitää olla hyvin tarkkana, mitä työsopimuksessa lukee. Sopimuksessa pitää olla ainakin kaikki perusasiat eli mitä ja mistä sinulle maksetaan ja paljonko teet palkan eteen. Sopimukset saattavat olla monisivuisia ja koko nivaska kannattaa jaksaa lukea läpi.