Nuoret miehet joutuvat maksamaan isot korvaukset tihutöistään Lappeenrannassa

Korvaussumma nousee yli 100 000 euroon. Tekijät saivat lisäksi ehdolliset vankeustuomiot. Ilkivallanteot tapahtuivat keväällä 2013.

Kotimaa
poltettu uimakoppi Myllysaaressa
Yle

Kolme nuorta miestä joutuu maksamaan tuntuvat korvaukset toissa keväänä eri puolilla Lappeenrantaa tekemistään tuhotöistä. Vahingonkorvausten yhteissumma nousee yli 100 000 euroon.

Suurin yksittäinen korvaussumma, 38 000 euroa, koitui rekan polttamisesta. Isoja korvauksia miehet joutuvat maksamaan myös Lappeenrannan kaupungille muun muassa Mustolan koulun talousrakennuksen ja Myllysaaren uimalan pukukopin polttamisesta.

Sen sijaan Muukon tuulipuistossa tapahtuneeseen ympäristön turmelemiseen liittyvät syytteet Etelä-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi. Miehet valuttivat maahan kuorma-auton dieselpolttoainetta noin 350 litraa ja sytyttivät sen palamaan.

Kaksi miehistä on ilmaissut oikeudelle tyytymättömyytensä heille määrättyyn korvausvelvollisuuteen.

Vahingonkorvausten lisäksi Etelä-Karjalan käräjäoikeus on langettanut miehille ehdolliset vankeustuomiot. Päätekijöiden tuomiot ovat vuosi ja kuusi kuukautta sekä vuosi ja kaksi kuukautta. Lähinnä autonkuljettajana toimineen miehen ehdollinen tuomio on kymmenen kuukautta.